Пиете чай? Забравете за цял списък с храни. Ето какво

...
Пиете чай? Забравете за цял списък с храни. Ето какво
Коментари Харесай

Пиете чай? Забравете за цял списък с храни

Пиете чай? Забравете за цялостен лист с храни. Ето какво би трябвало да избягвате в композиция с топлата напитка. Чаят и кафето, две прелестни питиета, са се трансформирали в неразделна част от всекидневието на доста хора. Въпреки потребните им свойства обаче, има редица артикули, които не се предлага да се употребяват в композиция с тях.
1. Мляко и захар
Чаша чай или кафе с мляко и захар е обичайно наслаждение, само че честата консумация на такава напитка може да докара до непотребна консумация на калории. Добавеното мляко и захар доста покачват калоричното наличие, тъй че би трябвало да обърнете внимание на тяхното количество, с цел да запазите потребните свойства на напитките.
2. Бисквитки
Танините, открити в чая и кафето, не са съвместими с бялото брашно, което може да аргументи отичане и запек. Ето за какво е по-добре да ограничите потреблението на чай със сладкиши, с цел да избегнете проблеми с храносмилането.
3. Храна с желязо
Чаят пречи на усвояването на желязото, което прави храните, богати на този детайл, по-малко ефикасни за организма. Спанак, грах, черен дроб, елда и други храни с високо наличие на този минерал е най-добре да се употребяват настрана от чай и кафе.
4. Лимон
Комбинирането на лимон с чай може освен да навреди на зъбите поради киселинността, само че и да аргументи къркорене и издут стомах. По-добре е тази композиция да се ограничи, изключително за хора с сензитивен корем.
5. Продукти с куркума
Куркумата, макар че има потребни свойства, когато се комбинира с кофеин и танин в чая, може да увеличи киселинността в стомаха, причинявайки киселини. Препоръчително е да ги употребявате поотделно, с цел да избегнете отрицателните резултати.
6. Продукти с нахутено брашно
Чаят и кафето, комбинирани с нахутено брашно, могат да забавят усвояването на хранителни субстанции и да причинят газове. По-добре е да изберете различни храни, които да комбинирате с напитките.
7. Студена храна
Комбинирането на горещи питиета със студена храна може да увеличи равнищата на стомашната киселина, причинявайки гадене. Препоръчително е да се съблюдава период от време сред приема на топло и студено.
8. Мазни храни
Не се предлага да консумирате мазни храни с парещ чай или кафе, защото високите температури могат да доведат до „ залепване “ на мазнини по стените на стомаха.
9. Млечни артикули
Кофеинът в композиция с млечни артикули може да забави процеса на храносмилане, а танинът пречи на усвояването на калция.
10. Лекарства
Някои съставни елементи на чая и кафето могат да взаимодействат с медикаменти, намалявайки тяхната успеваемост. Важно е да се вземат медикаменти, като се вземат поради техните взаимоотношения с напитките.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР