Пиарката на бизнесмена Валентин Златев и на бившия културен министър

...
Пиарката на бизнесмена Валентин Златев и на бившия културен министър
Коментари Харесай

Пиарката на Валентин Златев и Вежди Рашидов дарила 100 000 лв. на Продължаваме промяната

Пиарката на предприемача Валентин Златев и на някогашния културен министър Вежди Рашидов - Диана Дамянова, е дарила 4 пъти по 25 000 лева на групировката " Продължаваме промяната ". Първата сума е импортирана на 4-ти ноември 2021 година 4 дни по-късно, на осми ноември тя прави и още 3 дарения по 25 000 лева за един ден.

Това сочи инспекция на в Сметната палата, съгласно която цената на даренията, които е събрала организацията на Кирил Петков и Асен Василев е 1,387,879.46 лева С най-голяма сума в листата се отличава Иво Лъчезаров Ценов. Той е направил еднократен транш на стойност 200 000 лева Ценов е шеф на IT компания и съучастник на различен от донорите на смяната Тенко Николов. Николов от своя страна пък е похарчил за акцията на смяната 150 000 лева Ценов е показал като генезис на средствата – дивиденти, а Николов – контракт за ръководство и надзор.

Едно от първите имена по азбучен ред е на Алекс Марио Николов. Николов е направил 2 дарения на обща стойност 30 000 лева Първото подаяние от 20 000 лева, като генезис на средства е показал спестявания от заплати. Дали става дума за съвпадане на имена или това е синът на скандално известния Марио Николов, който дълго време бе съден за източване на средства от САПАРД, не успяхме да установим, само че ще продължим да търсим информация. Припомняме, че знаковото дело на Николов бе прекъснато и Николов бе оневинен заради изтекла отминалост.

Следващото име е на Благомир Рубинов Коцев. Благомир е наследник на Рубин Коцев – предприемач който през 2004 беше похитен, а фамилията му заплати един милион откуп, с цел да го освободят. По-късно делото за отвличането на татко му бе прекъснато. Извършителите не са известни и до момента. Благомир Коцев е дарил на смяната абсолютно 10 000 лева Благомир Коцев е също по този начин съсобственик във компаниите на татко си.

Васил Петев е направил две дарения по 10 000 лева, през интервал от 6 дни. Първото подаяние е на 04.11.21 и на 11.11.21 година. Веселин Бакалов е дарил еднократно сумата от 49 519, 20 лева Справка в комерсиалния указател демонстрира, че в няколко от компаниите на Бакалов лъсват, като съдружници сътрудници на Държавна сигурност. Михаил Иванов Михайлов е акционер в “Българска роза” АД. Михайлов е дарил 4 пъти суми за акцията. Михайлов също е направил 2 дарения в един и същи ден. Общата сума която е дарил е над 80 хиляди лв..

В описът подаден към сметната палата свети с неявяване транспортния министър Николай Събев. Въпреки, че сегашният министър председател Петков, по време на акцията на няколко пъти благодари на притежателя на Еконт, за финансовата помощ, която съгласно думите му е към 300 000 лева Въпреки това в листата с донори не е маркирана нито една сума от негово име. Ако думите на премиера са истина, то значи даренията на Събев, са написани под други имена. Това от своя страна поражда въпроса, каква е повода за сходен запис на суми под непознато име? Общо 383 дарения е получила групировката на Петков и Василев.

Вижте лист с донори дарили суми над 10 000 лева, за акция на Промяната:

 spisak1.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР