Пиарът на най-голямата болница в Южна България – след два

...
Пиарът на най-голямата болница в Южна България – след два
Коментари Харесай

Нагло, арогантно и цинично! Лекари, спрете се!

Пиарът на най-голямата болница в Южна България – след два дни безмълвие, пусна прессъобщение за какво от брачната половинка на смазания от дърво пенсионер в Пловдив са поискани хилядарки, с цел да му бъде осъществена интервенция.

Ето какво оповестяват от УМБАЛ „ Свети Георги “, като упрекват Нова телевизия за репортажа със уплашената жена:

Пациентът, който бе затиснат от паднало дърво преди два дни в Пловдив, е признат по неотложност в Отделение по смешна медицина – Звено „ Ортопедия и травматология “ при УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД в 13:10 часа на 28.03.2023 година с политравми на горен десен и низък ляв крак.

Това оповестиха чак през днешния ден от най-голямата болница в Южна България и изясняват за какво се е наложило заплащане за лекуването му.

Поради тежестта на контузиите на пациента, се е наложило осъществяването на оперативна намеса, при която са вложени медицински произведения, както следва:
Заключваща табуларна плака 1/3 – 3.5 мм., на стойност 1000,00 лева ; Заключващи винтове, самонарезни – 3.5 мм., на стойност 170,00 лева.; Заключваща плака за дистална тибия L/B, лява – 3.5 мм., на стойност 1500,00лв. и Проксимален бедрен антиротационен гвоздей, на стойност 1800,00 лева. Стойността на вложените медицинските произведения не се заплаща от Националната здравно-осигурителна каса, без значение от това дали пациентът е здравноосигурен или здравнонеосигурен. Нормативната уредба планува тези произведения да се заплащат от пациента. На пациента е разяснена нуждата от вложение на медицинските произведения, за което той е подписал декларация за осведомено единодушие, като му е разяснено, че същите не се заплащат от бюджета на НЗОК. Изделията са декларирани посредством Болнична аптека на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД, гр. Пловдив по планувания ред за заявяване, разпределяне и отчитане на медицински произведения, влагани при лекуването на пациенти.
Операцията на пациента е осъществена след професионална преценка на опциите и положението на пациента от лекуващия го доктор, уточняване на реда на възнаграждение на здравното произведение и произхода му, съответно оформяне на здравната документи и показано категорично единодушие от страна на пациента за вложение на съответните медицински произведения, разказани по тип, модел и производител.

Медицинските произведения са заплатени на касата на лечебното заведение, за което има издадени разходооправдателни документи – фактура № 1400049019 и  фактура № 1400049021 от 28.03.2023 година

ЕТО И КОМЕНТАРЪТ НА КОЛЕГАТА БЛАГОЙ БЕКРИЕВ ОТ Народоосвободителна въстаническа армия ТЕЛЕВИЗИЯ, КОЙТО ПЪРВИ СЪОБЩИ ЗА ИСКАНИТЕ ОТ БОЛНИЦАТА ПАРИ ОТ СЪПРУГАТА НА ПОСРАДАЛИЯ ПЕНСИОНЕР, ЗА ДА МУ БЪДЕ ИЗВЪРШЕНА ОПЕРАЦИЯТА.

Нагло, надменно и цинично. Най-голямата държавна болница в Пловдив УМБАЛ „ Свети Георги “ се пробва посредством известие да опровергае една жена, потънала в тъга, застанала с името и лицето си пред цяла България и посочила фактурите за желаните от болничното заведение пари за медицински консумативи за интервенция, да каже, че обстоятелствата са изопачени.

Дори дефинира за „ недостоверна информацията “.

Тогава фактурите, издадени от болничното заведение, най-оторе, на които стои името на шефа проф. Карен Джамбазов са подправени? Нима дамата не е платила?

Нима кметът на Пловдив Здравко Димитров е излъгал всички, че е покрил разноските за интервенциите?

Що за безочливост е това два дни да търсиш PR на болничното заведение за позиция и да не получаваш такава?

Друг е въпросът за какво пловдивските публицисти останаха от известно време без достъп до най-голямата ДЪРЖАВНА болница – нито до изявленията с лекари, нито до достъп с пациентите.

След позицията, която прочетох на същата болница, ще оставя за размисъл за какво хората имат отрицателно отношение към лекарите в тази болница и за какво стават жертва на експанзията им.

Но този път аз нава да съм жертва на жалкото и непрофесионално отношение на управлението на тази болница към човешката тъга на една жена, накарана да заплати, с цел да бъде мъжът й незабавно опериран!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР