Пхенян не планира да преговаря със САЩ за своята ядрена

...
Пхенян не планира да преговаря със САЩ за своята ядрена
Коментари Харесай

Пхенян: Няма да преговаряме с Вашингтон, ракетите ни са насочени към САЩ

Пхенян не възнамерява да договаря със Съединени американски щати за своята нуклеарна стратегия, разгласи генералният шеф на отдела за Северна Америка във външното министерство на Северна Корея Цой Сон-хи, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Притежаването на нуклеарно оръжие е въпрос на живот и гибел за Северна Корея. Съединени американски щати ще би трябвало да се примирят с нуклеарния статут на КНДР, разгласи тя по време на интернационалната конференция по неразпространението на нуклеарно оръжие, която се организира в Москва. 

Цой Сон-хи акцентира, че актуалната обстановка задълбочава разбирането на Пхенян, че се нуждае от нуклеарно оръжие, с цел да отблъсне евентуална офанзива. 

Тя посочи, че Северна Корея не чака нуклеарно нахлуване от никого, с изключение на от Съединени американски щати, по тази причина приказва за ответен удар единствено против Съединени американски щати.

" Нашата нуклеарна стратегия и оръжията ни са ориентирани против Съединени американски щати. Ние ще отвърнем на огъня с огън ", съобщи дипломатката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР