ПГ на ГЕРБ е на мнение, че преговорите и подписването

...
ПГ на ГЕРБ е на мнение, че преговорите и подписването
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС държат на коалиционното споразумение: Време е политическото лицемерие да спре

„ ПГ на ГЕРБ е на мнение, че договарянията и подписването на съдружно съглашение са извънредно наложителни, защото считаме, че е време политическото двуличие да спре “, съобщи на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

„ Ясно е, че работим дружно, ясно е, че работим по съответни тематики и цели и не одобряваме държанието, което има „ Продължаваме промяната “ в непрестанно неглижиране на това, че ГЕРБ-СДС е първа политическа мощ, спечелила доверието на своите гласоподаватели и имаща право да предлага и извършва стратегиите и целите, с които е била определена от своите гласоподаватели “, уточни Сачева.

28 февруари 2024, 11:21

Денков за предлагането на Борисов: Да не подменяме целите. Сега не е миг за коалиция

Тя увери, че съдружното съглашение няма да промени главните цели на държавното управление, както и че ГЕРБ чака да чуе от Денков като министър-председател какво в действителност е изпълнено през тези девет месеца.

„ Непрекъснатите подмятания за „ корупционен багаж “ намираме най-малкото за нелепи. Искаме да напомним, че до него стои човек, който към момента не е дал явен отговор на „ Чаталджагейт “. Има различен министър, в чието министерство, имаше арести за корупция, и още един министър от неговото държавно управление, който върви с защита “, добави Сачева във връзка на изявление на премиера Николай Денков по отношение на предлагането на ГЕРБ за план за съдружно съглашение. Тя акцентира, че битката с корупцията е главен приоритет и на ГЕРБ-СДС.

„ Не желаеме битка за постове, неслучайно не слагаме преди всичко регулаторите. Затова и не приказваме за разделяне на постове 50 на 50 или 60 на 40, тъй като считаме, ще това е най-малкото неприлично “, уточни Сачева и добави, че съдружното съглашение би показало целите и сплотяващите центрове на партии, както и отчетност на политиците.

„ Ние не виждаме крачка напред, която да демонстрира смяна в живота на българските жители. Българите за това ли гласоподаваха – за конгресен туризъм? Или всички дружно да работим, макар различита “, сподели още Сачева.

Теменужка Петкова добави, че целите в документа са същите, по които са говорили с ПП-ДБ. Целта не са министерските кресла, това е безпричинно и цялостна измама.

„ Днес в залата видяхме лицемерието на Политическа партия . Костадинов от „ Възраждане “ съобщи, че те са търсили тяхната поддръжка, с цел да се отхвърли предлагането за „ Уестигхаус “ В същото време в меморандума си те пишат, е би трябвало да няма плаващи болшинства. Кога са откровени? “, попита Петкова.

Това, което се случва са тежки подозрения за корупционни практики в редица министерства . Господин Денков като министър-председател би трябвало да го знае. Това разрушава доверието както в ръководството, по този начин и в институциите “, добави депутатът Тома Биков.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР