ПГ на БСП започва подписка и процедура за оставката на

...
ПГ на БСП започва подписка и процедура за оставката на
Коментари Харесай

БСП напусна парламента, започва подписка за оставката на Главчев


ПГ на Българска социалистическа партия стартира подписка и процедура за оставката на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев, съобщи БГНЕС. В знак на митинг цялата парламентарна група на левицата напуща днешното съвещание на Народното събрание.

Днес е неприятен ден за българската парламентарна народна власт, съобщи на брифинг зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев в наличието на всички депутати от Българска социалистическа партия. „ Беше изработен невиждан следващ опит от ръководителя на Народно събрание да се постанова цензура, да се лимитира опцията българската съпротива да приказва, народните представители от Българска социалистическа партия да слагат настоящите въпроси “, акцентира Бойчев.

Българска социалистическа партия упорства и наказванията, които Главчев наложи през днешния ден на Корнелия Нинова и Антон Кутев, да бъдат отстранени.

Българската съпротива и нейният глас няма да бъдат запушени. Ние ще продължим да отстояваме свободата и демокрацията в страната ни, безапелационен бе Жельо Бойчев.

Няма да ме спрат по този метод, каквото и да вършат ще не преставам да им споделям истината в очите. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто бе отстранена от днешното пленарно съвещание.

Заради откъс на Бойко Борисов е отхвърлен водачът на опозицията. Няма нищо по-недемократично и безумно от това, което одеве се случи, безапелационна бе Нинова. Тя изясни, че сътрудника й Антон Кутев е бил отхвърлен, тъй като е помолил Димитър Главчев да възвърне микрофоните, с цел да може Нинова да си довърши декларацията. „ След като няколко пъти бяха отправени закани към публицисти за това, което вършат и приказват, стигнахме до идната стъпка - опасност и премахване на опозицията за това, че приказва “, съобщи Корнелия Нинова.

„ Няма да ме спрат по този метод, каквото и да вършат ще не преставам да им споделям истината в очите. Тези хора разрушават държавността, правовия ред, унищожават институцията, която ще я има доста години след нас. Дано по-достойни хора да влязат тук, с цел да бъде България естествена “, сподели още Нинова.

От своя страна депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев бе безапелационен, че Димитър Главчев не може да остане ръководител на Народно събрание, тъй като очевидно не си сдържа нервите. „ Не разбрах за какво ме отстраниха, най-вероятно, тъй като желаех оставката на ръководителя на Народно събрание “, разяснява той. „ Не беше належащо това през днешния ден. Не можеш да вземеш думата на ръководител на ПГ, която чете декларация, тъй като нещо ти се е сторило. В това, което приказва Корнелия Нинова нямаше никакво съображение за това тя да бъде спряна “, уверен е Кутев. Той счита, че ръководителят на Народно събрание е най-високата служба в страната и не може да се заема от човек, който не може да си сдържа нервите и на практика не дава равнопоставеност на политическите сили. Искам да имаме обикновено работещ парламент, а с ръководител като Главчев приличаме на украински “, сподели още Антон Кутев.

По-рано през днешния ден Народното събрание отхвърли искане на Българска социалистическа партия министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан по отношение на изявлението си: „ В същото време в Народното събрание не престават да стоят хора, които са забъркани с наркотрафик, хора, купували гласове и то от пандизчии, хора, които назовават българите „ дебили “. Предложението поддържаха 93 депутати, 101 гласоподаваха срещу и двама се въздържаха. Преди това Драгомир Стойнев от левицата прикани да пристигна министър-председателя и да изясни какво има поради, че в Народно събрание „ не престават да стоят хора, които са забъркани с наркотрафик, хора, купували гласове и то от пандизчии “.

„ Рейтингът на Народното събрание не е толкоз висок, желаеме да разберем от премиера и той да пристигна и да изясни кои са тези наркотрафиканти. Аз мога си мисля, че са господин Кирилов или, пък господин Свиленски. Премиерът да пристигна и да изясни. В последна сметка никой не знае кои са тези наркотрафиканти “, уточни Стойнев. „ Опозицията приканва смирено и възпитано министър-председателя, защото сме обезпокоени за храма на демокрацията-българският парламент, да бъде по този начин общителен и да изясни кои са тези хора. Не имам вяра, че министър-председателят може да приказва неща без да ги е проучил, без да знае. Той не би трябвало да е човек, който да се подава на съответни публикации или подправени вести. Затова го молим да пристигна и да показа тази скъпа информация “, съобщи Драгомир Стойнев.

От своя страна Данаил Кирилов от ГЕРБ изрече несъгласие на ГЕРБ „ против неприемливото искане на Българска социалистическа партия от парламентарната естрада “. „ Смятаме, че обществено известните не следва да бъдат причина да бъде свикан министър-председателят на чуване, съобщи той. Всичко това са обстоятелства, които са били разгласени в публични сайтове-прокуратурата и пресцентъра на Министерство на вътрешните работи “, сподели Кирилов. Преди това Народното събрание включи като първа точка в дневния си ред промени, препоръчани от Българска социалистическа партия в Закона за приватизация и следприватизационен надзор.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР