Пейзажът "Te Bourao (II)" /"Дървото" на таитянски език/, една от

...
Пейзажът "Te Bourao (II)" /"Дървото" на таитянски език/, една от
Коментари Харесай

Рядък пейзаж от таитянския период на Гоген отива на търг

Пейзажът "Te Bourao (II) " / "Дървото " на таитянски език/, една от дребното картини от таитянския интервал на Пол Гоген (1848 - 1903), които към момента са част от частни сбирки, ще бъде изложен на търг през декември от аукционна къща "Аркюриал ", съобщи Франс прес.

На платното са изобразени растителност в зелени, сини и лилави тонове и конник, който като че ли се отдалечава.

Оценена на 5-7 милиона евро, картината с маслени бои от 1897 година е част от цикъл от 9 нарисувани на остров Таити произведения, които Гоген по-късно изпраща в Париж, с цел да бъдат включени в галерия в галерията "Амброаз Волар ". Сред тях е известната му картина "Откъде идваме? Кои сме? Къде отиваме? ", която е изложена в музея за изящни изкуства в Бостън.

"Te Bourao (II) " не показва сцена от живота на остров Таити - разясни специалистът Брюно Жобер от аукционна къща. - Изображението може да бъде несъмнено ненапълно като нереално. За Гоген наличието на конник, който се отдалечава, е като това на човек на Земята. Онова, което остава, е самата природа. "

Другите осем картини от този цикъл са изложени в музеи в целия свят, в това число в Ермитажа в Санкт Петербург, института за изящни изкуства "Барбър " в Бирмингам и "Орсе " в Париж. "Te Bourao (II) " ще бъде изложена обществено от 4 до 9 октомври, преди да бъде препоръчана за продажба на търг на 3 декември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР