[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЯдрените сили на САЩ се отказват от

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЯдрените сили на САЩ се отказват от
Коментари Харесай

4+1 | Как ядрените сили на САЩ се отказаха от дискетите, възможно ли е размножаването в Космоса и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Ядрените сили на Съединени американски щати се отхвърлят от дискетите

До края на 2019 година нуклеарните сили на Съединени американски щати ще спрат да употребяват дискети като основен способ на съгласуваност на информацията между тях. Това значи и че компютърните им системи най-сетне ще претърпят голяма рационализация. Досегашната система има преимущества - тя е напълно офлайн и не може да бъде атакувана от хакери, само че поддръжката й се е оказала все по-трудна - последната дискета в Съединени американски щати е създадена преди 5 години, а доста от държавните устройства, ползващи дискетите, са на десетилетия. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Бебета в Космоса?
Човечеството прави дребни стъпки към размножаването отвън Земята. От десетилетия съществуват теории, че нулевата гравитация може да попречи на зачеването в Космоса или че децата, заченати на галактически транспортен съд, биха били повредени от радиацията. Серия опити, симулиращи безтегловност и проби за радиация, целят да ревизират дали спермата оцелява в нулева гравитация и какви са резултатите на галактическата радиация над човешки яйцеклетки. Прочетете повече тук.

Медицинските дронове стават все по-разпространени
Преди няколко години Джеф Безос планува, че продуктите на Amazon ще се доставят до потребителите с дронове. Докато PrimeAir планът е още в бета-версия, доста компании се насочиха към пазара за здравна логистика. В Африка има редица сполучливи стратегии, които употребяват дронове, с цел да доставят медицински произведения и кръв до труднодостъпни места. Същото може скоро да се случи и на Запад. Прочетете повече тук.

Не специализирайте децата си прекомерно рано
Много американски родители имат фиксидея децата им да станат ужасно положителни в даден спорт от дребни, дали с цел да влязат по-лесно в влиятелен университет или поради желанието децата им да са специфични. Литературата за това по какъв начин се основава добър 20-годишен спортист обаче е относително ясна - хора, които като деца са се присъединили в доста и разнородни действия и спортове, стават по-добри спортисти в профилирано направление като възрастни. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Има ли смисъл от меренето на " цялостна претовареност "

Пълната претовареност е митично положение в стопанската система, когато всички имат работа (и то по опция вярната работа). Икономистите са дефинирали цялостната претовареност като безработица от 6, 5, 4% с концепцията, че е нужен буфер безработица за подвижност на труда. В Съединени американски щати през днешния ден обаче безработицата е към 3%, а икономистите още не са сигурни дали е достигната цялостната претовареност. Можете да слушате повече тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР