[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕНе съдете храната по срока на годностВсяка

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕНе съдете храната по срока на годностВсяка
Коментари Харесай

4+1 | За залъгващите срокове на годност, как военен експеримент води до напредък в науката за климата и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Не съдете храната по периода на валидност

Всяка година Съединени американски щати изхвърлят храна, която още е годна за консумация, на стойност от 161 милиарда $. По тази причина и фирмите, и регулаторните органи се пробват да трансформират метода, по който се дефинират периодите за валидност на продуктите. Експерти поучават, че нормално е явно по кое време един артикул не става за ястие и това нормално няма доста общо с дата на опаковката. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък За студената война и науката за климата
През 60-те години на предишния век американската войска основава подземна база в дълбоките ледове в Гренландия. Официалната цел на плана е да подкрепя научни проучвания в леда, а импровизирано се тества опцията за система от нуклеарни ракети, ориентирани към Съюз на съветските социалистически републики и скрити под леда. Истинската цел на плана се оказва непостижима, само че изследванията на фасадата на военните се оказват основни за развиването на науката за климата. Прочетете повече тук.

Бъдещето на маркетинга - персонализирани данни
Персонализирани маски за коса, серуми за лице и витаминови коктейли, направени особено за потребностите ви. Подобни обещания все по-често се появяват в Instagram. Тактиката да обещаваш на потребителя артикули, които дават отговор навръх персоналните им потребности и особености, не е нова. Разликата в този момент е, че голямото количество данни, което фирмите събират ежедневно, дружно с машинното учене може би ще създадат тази визия действителност. Прочетете повече тук.

Тайните на виното посредством ДНК разбор
ДНК проби на семена от грозде, открити на дъното на наводнени кладенци и остарели бунища при археологически разкопки във Франция, демонстрират историята на виното през вековете. Изглежда, съвсем същите сортове грозде са се консумирали в натурална и течна форма даже по време на римската империя, като учените са съумели да назоват някои виновност, които още се вършат и до през днешния ден. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Съвети по предприемачество с Джъстин Кан

Джъстин Кан е сериен бизнесмен, като е съумял сполучливо да сътвори и да развие голям брой компании. Кан може би е най-известен с основаването на международната стрийминг платформа за игри twitch.tv, която в този момент принадлежи на Amazon. Най-новата компания на Кан е Atrium - софтуерна правна компания за стартъпи. Кан разисква основни препоръки за започващи бизнесмени в подкаст на a16z. Можете да слушате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР