[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКалифорния ще изостане с век от екологичните

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕКалифорния ще изостане с век от екологичните
Коментари Харесай

4+1 | Защо Калифорния изостава в борбата с вредните емисии, дали прасетата са следващите донори на човешки органи и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Калифорния ще изостане с век от екологичните си цели

Калифорния на пръв взор наподобява като модел за екологично подражателство. Щатът е цялостен с електрически коли, вкарва нападателни закони и регулации за транспортните средства и производството и е приела условие до 2045 година цялата електрическа енергия в щата да се генерира от възобновими източници. Има единствено един проблем - Калифорния е понижила нездравословните си излъчвания единствено с 1.15% през 2017 година, а учени пресмятат, че в случай че продължи със същата скорост, ще доближи задачите си за декарбонизация за 2050 година чак през 2157 година Научете за какво тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Да си отгледаш прасе-донор
Учени в Бавария създават свине, чиито органи някой ден ще могат да се употребяват за трансплантации на хора. Или най-малко по този начин се надяват учените. На пръв взор прасетата в свинефермата-лаборатория наподобяват изцяло естествени, единствено са по-малки. Всъщност, прасетата са генно-модифицирани, тъй че да има по-голяма възможност за човешкото тяло да не отхвърли органите от тях. Прочетете повече тук.

Защо би трябвало да учим децата си на добрини
Една от огромните неточности на модерните родители е опитът да учат децата си на това да бъдат сполучливи. Проблемът е, когато децата от дребни отраснат с държанието, че персоналният им триумф е водещ. Липсата на емпатия и егоистичното мислене обаче в действителност намаляват възможностите за триумф, защото децата не се учат да влизат в обувките на другите или да играят и работят в екип. Прочетете повече тук.

Алчността на онлайн платформите за доставки на храна
Платформи като Uber Eats, Deliveroo, Just Eat и други са извънредно комфортни изобретения за потребителите си - те ви позволяват да се храните в ресторант без обществения детайл да излезете от хола си. В същото време тези компании изискват високи проценти - сред 30-35%, от общата покупка от заведенията за хранене. За доста заведения това е равно на или повече от маржа на облагата от продаването на храната на място в ресторанта. Да не участваш в тези платформи обаче е загуба на гласност. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Squarespace с Антъни Касалена
През 2003 година Антъни Касалена създава малко приложение за основаване на уеб страници в стаята си в студентското общежитие. Приятели го поучават да пусне уеб страница инструментите си онлайн и да стартира бизнес. Днес Squarespace има над 800 чиновници и е оценена на над 1.7 милиарда $. Чуйте историята на Касалена тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР