Петте национално представителни работодателски организации са поставили въпроса, че компенсациите

...
Петте национално представителни работодателски организации са поставили въпроса, че компенсациите
Коментари Харесай

Председателят на БСК: Компенсациите за небитови потребители трябва да продължат и през април

Петте национално представителни работодателски организации са сложили въпроса, че обезщетенията за небитови консуматори би трябвало да продължат и месец април. Това разяснява в Българска национална телевизия ръководителят на Българската стопанска камара Добри Митрев.

Получихме увещание от страна на държавното управление, че в идващите дни ще изпълним още срещи, в които да почистим този нов механизъм за компенсиране на всички небитови консуматори, изясни Митрев.

Митрев уточни, че се търси трайно решение за смяна на разпоредбите на Българската самостоятелна енергийна борса.

„ Разговаряме с КЕВР, Министерството на енергетиката и производителите и търговците на електрическа сила да търсим опция за различен механизъм, некомпенсаторен, по който за година или две напред ще се обезпечи на бизнеса предвидимост, сигурност и относително една цена за целия този интервал “, акцентира Митрев.

Това по думите му дава вяра, а не успокоение.

„ На този стадий не можем да кажем, че можем да бъдем спокойни, тъй като не знаем какво ще се случи на следващия ден ".

Той е уверен, че в случай че спорът Русия – Украйна завърши по-бързо, това ще се отрази и на борсовите цени на природния газ.

„ До месец май, когато е идващото регулаторно решение на КЕВР, може да има смяна в прогнозата и тя може да бъде в посока надолу ", сподели още Митрев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР