Петте големи религии дават различни отговори. Има ли Страшен съд?

...
Петте големи религии дават различни отговори. Има ли Страшен съд?
Коментари Харесай

Какво става с душата и с тялото на човека след смъртта

Петте огромни религии дават разнообразни отговори. Има ли Страшен съд? Какво става с душата и с тялото на индивида? И какво го чака в Отвъдното? Ето какви са вярванията в християнството, юдаизма, исляма, индуизма и будизма:

Християните и Възкресението

гибел, живот след гибелта

След гибелта душата напуща тялото. Възкресението „ из мертвих " настава или незабавно след гибелта, или пък на Страшния съд. От 14 век насам християните имат вяра, че душите на праведниците не чакат до Страшния съд, с цел да лицесъзрат Бог. Мнозина християни имат вяра в материалното си възкресение.

Смъртта съгласно юдейството

Според юдейската вяра, Господ взима при себе си духа и душата на индивида. Тялото почива в гроба, до момента в който Бог не го призове да се върне „ из мертвих ". Мнозина почитатели на юдейството имат вяра в материалното си възкресение. Тъкмо заради това в тази вяра изключително тачат покоя на мъртвите и се грижат за поддържането на гробовете.

Какво имат вяра мюсюлманите

След гибелта ангел отделя душата от тялото. Покойният учи книгата на своя живот и прави равносметка на вярата и на делата си. След непоколебим разпит ангелите оповестяват дали покойникът има място в Рая. В противоположен случай го санкционират още в гроба. Мюсюлманите, умрели за вярата си, попадат напряко в Рая. Според исляма, може да има както духовно, по този начин и материално съживяване.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР