Петстотин от най-богатите хора в света са загубили 1,4 трилиона

...
Петстотин от най-богатите хора в света са загубили 1,4 трилиона
Коментари Харесай

500-те най-богати в света загубиха 1.4 трлн. долара от началото на 2022 г.

Петстотин от най-богатите хора в света са изгубили 1,4 трилиона $ от началото на 2022 година Такива данни цитира във вторник осведомителната организация Bloomberg, която разгласява показателя на милиардерите от март 2012 година, който включва информация за благосъстоянието на най-богатите хора в света.

Според организацията петимата най-богати хора са изгубили общо $345 милиарда тази година. Най-много е изгубил Чангпенг Джао, създателят на борсата за криптовалути Binance, а точно $85,6 милиарда Предприемачът Илон Мъск е на втората линия - той загуби $73,2 милиарда, а създателят на Amazon Джеф Безос е на трето място, като загуби $65,3 милиарда Марк Зукърбърг, притежател на Meta, заема четвърто място със загуба от $64,4 милиарда, до момента в който предприемачът и президент на групата Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно, който загуби 56,8 милиарда $, заема пето място.

Освен това организацията отбелязва, че единствено в понеделник 500-те най-богати хора на планетата са изгубили общо $206 милиарда В отчет на консултантската компания Capgemini, представен от Bloomberg, се споделя, че актуалните финансови загуби са в внезапен контрастност с това, което можше да се следи година по-рано. Тогава, заради бързия напредък на пазарите, броят на богатите хора в света като цяло набъбна с 8%, а в Съединените щати с 13%.

Броят на най-богатите хора в Азиатско-Тихоокеанския район през 2022 година се е нараснал единствено с 4,2%, по този индикатор районът изостава от Европа и Америка. В същото време през последното десетилетие Азиатско-Тихоокеанският район заема преобладаваща позиция в тази област. Част от смяната в наклонността се дължи, счита организацията, на строгите ограничения на Китай против софтуерните компании и на " охлаждането " на пазара на недвижими парцели.

Както и преди, съвсем 64% от богатите хора по света живеят в Съединени американски щати, Япония, Китай и Германия.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР