Петролният гигант BP заяви, че е взел това решение поради

...
Петролният гигант BP заяви, че е взел това решение поради
Коментари Харесай

BP спира доставките на петрол през Червено море след нападенията на хусите

Петролният колос BP съобщи, че е взел това решение заради " влошаващата се обстановка със сигурността ", само че добави, че този ход е краткотраен.

" Безопасността и сигурността на нашите хора и на тези, които работят от наше име, е приоритет на Би Пи ", съобщи компанията.

" С оглед на влошаващата се обстановка със сигурността на корабоплаването в Червено море, Би Пи реши краткотрайно да спре всички преноси през Червено море. "

Би Пи последва стъпките на Мерск, основаната в Швейцария MSC и френската корабна група CMA CGM, които бойкотираха региона.

Пътуванията през Суецкия канал са лимитирани от петък след нападенията на кораби в Червено море от страна на хутите в Йемен.

Перспективата за по-дълги пътувания за довеждане докрай на доставките покачва директните разноски и вследствие на това покачва цените на акциите на записаните на борсата корабни компании.

Прекъсването на доставките е причина и за повишението на международните цени на петрола, като в понеделник цената на суровия нефт вид " Брент " се увеличи с повече от 1% и доближи 77 $ за барел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР