Петролният добив в Саудитска Арабия ще бъде напълно възстановен до

...
Петролният добив в Саудитска Арабия ще бъде напълно възстановен до
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще възстанови производството си на петрол до края на септември

Петролният рандеман в Саудитска Арабия ще бъде изцяло възобновен до края на септември, оповестиха управляващите. Същевременно държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео отпътува за кралството, с цел да разиска идващите стъпки след въздушното нахлуване против саудитски нефтени уреди.

Саудитска Арабия ще съумее бързо да възвърне добива на нефт. Атака с дронове против уреди на колоса Арамко аргументи краткотрайно прекъсване на мощностите и стесняване на половина на производството на нефт, равняващо се на 6 % от международния рандеман.

Абделазиз бин Салман, министър на енергетиката на Саудитска Арабия: " Пълният индустриален потенциал ще бъде възобновен до 11 милиона барела на ден до края на септември и до 12 милиона барела дневно до края на ноември ".

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео отлетя към град Джеда на Червено море за диалози със саудитския принц Мохамед бин Салман. Целта е да се координират напъните против иранската експанзия в района, се показва в публично известие на Държавния департамент. Помпео упрекна Иран за нападението, а Техеран отхвърля.

Същевременно високопоставени американски представители, представени от Би Би Си, настояват, че е разпознато мястото, откъдето е осъществена офанзивата и това е южен Иран - в северния завършек на Персийския залив.

След удара против саудитската нефтена инфраструктура цените на черното злато изхвърчаха нагоре, а Доналд Тръмп позволи даже освобождение на избрани размери от стратегическите запаси на Съединени американски щати. Постепенно пазарите се успокоиха, а американският президент разясни, че към този момент не вижда нужда да употребява запаса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР