Петролният бизнес смята, че отстъпката от 25 стотинки на литър

...
Петролният бизнес смята, че отстъпката от 25 стотинки на литър
Коментари Харесай

Бонусът от 25 ст. за литър гориво тръгва от събота

Петролният бизнес счита, че отстъпката от 25 стотинки на литър елементарен бензин и дизел може да е дейна още през уикенда.

Реалистично е това да се случи от събота нататък, в случай че измененията в Закона за държавния бюджет за 2022 година бъдат оповестени в идващия постоянен брой на Държавен вестник - във вторник, предвижда Живодар Терзиев от Българската петролна и газова асоциация.

Експертът удостовери, че притежателите на бензиностанции сами ще решат желаят ли да асистират в даването на държавната помощ за потребителите, които зареждат персоналните си коли.

" Пожелателно е, или по желание на оператора, те да вземат участие в тази мярка. Не са длъжни да дават отстъпка, не можем да задължим оператори за нещо, което би могло да утежни бизнеса им ", разясни Терзиев пред Нова тв. И посочи: " Към момента нямаме информация някои от огромните вериги да не вземат участие, само че клиентът би трябвало да попита дали операторът предлага отстъпката ".

При обслужване на бензиностанция, с цел да получи отстъпката, потребителят би трябвало да показа ваучър на автомобилното средство, което би трябвало да бъде от категория L или M1, напомни Терзиев. Мярката не се отнася за така наречен " баничарки ", които се употребяват за бизнес.

Председателят на браншовата организация акцентира, че цените на горивата у нас са високи поради " интернационалните фактори. Това, което виждам за месец юли е, че цените се успокоиха от растежа през юни ", разяснява Терзиев.

Ако автомобилът е взет на лизинг, водачът също може да употребява отстъпката - стига в документите да написа, че возилото не се експлоатира за стопанска активност и договорът за лизинг е подписан с физическо лице, а не с компания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР