Петролните фючърси се понижават с между 2,5% и 3,0%, след

...
Петролните фючърси се понижават с между 2,5% и 3,0%, след
Коментари Харесай

Спад на цените на петрола с близо 3%

Петролните фючърси се намаляват с сред 2,5% и 3,0%, откакто Енергийната осведомителна администрация (EIA) регистрира неочакван растеж с 6,5 млн. барела на американските петролни складови ресурси за седмицата до 12-и октомври. Това съставлява нарастване за четвърта поредна седмица, като данните на EIA не удостоверяват аналогично изследване на Американския петролен институт (API), показващо понижаване на петролните ресурси с 2,1 млн. барела.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през ноември се намаляват с 3,02% към едномесечно дъно от 69,70 $ за барел (най-ниско равнище от 19-и септември насам), а фючърсите на петрола вид брент с доставка през декември – с 2,4% към 79,20 $ за барел.

Анализатори означават, че поддръжка за днешното низходящо придвижване оказва и изявление на генералния секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо, в което той уточни, че Саудитска Арабия е уверила картела, че ще работи, с цел да се подсигурява, че няма да има дефицит на петролния пазар. Забележката на Баркиндо пристигна, откакто той беше запитан на конференция в Ню Делхи за евентуалното влияние върху цените на черното злато на несъгласията към изгубването и хипотетичното ликвидиране на саудитския журналист-дисидент Джамал Хашоги.

Ройтерс цитира Баркиндо да разказва петролните пазари като добре подсигурени, въпреки и нестабилни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР