Петролните фючърси поскъпват с близо 2% по време на търговията

...
Петролните фючърси поскъпват с близо 2% по време на търговията
Коментари Харесай

Петролните фючърси поскъпват с близо 2%

Петролните фючърси нарастват с близо 2% по време на търговията във вторник, откакто Саудитска Арабия съобщи, че възнамерява в допълнение редуциране на производството до към 9,8 млн. барела дневно през март. Подкрепа за цените на черното злато не престават да оказват и наложените от Съединени американски щати наказания по отношение на Иран и Венецуела.

В изявление за "Файненшъл таймс " енергийният министър на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих разгласи, че Риад ще понижи петролното си произвеждане през март до към 9,8 млн. барела дневно, което би било с повече от 500 хиляди барела по-голямо редуциране на добивите, в сравнение с в началото поетия ангажимент в границите на формата "ОПЕК+ ". Целта на Кралството е да способства за повишаване на петрола, с цел да помогне за финансиране на проектите си за икономическа промяна.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през април нарастват във вторник с 2,23% към 62,90 $ за барел, започвайки вчерашния спад до 60,92 $ за барел. В същото време фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през март нарастват с 2% към 53,50 $ за барел, отскачайки от вчерашното двуседмично дъно към 51,15 $, което беше реалност вследствие на по-силния щатски $ по отношение на останалите съществени валути.

Подкрепа за днешното възходящо придвижване на петролните цени оказва и възобновеният инвеститорски оптимизъм на международните финансови пазари във връзка с провеждащите се в Пекин търговски договаряния сред Съединени американски щати и Китай.

Наложените преди време американски наказания по отношение на венецуелската държавна петрола компания и несигурността, дали Съединени американски щати ще направи нови отстъпки във връзка с някои съществени вносители на ирански нефт също способстват за внезапното повишаване на черното злато по време на днешната търговия. Продължава да бъде затворени и елементи от петролопровода "Кийстоун " през който се внася в Съединени американски щати петролът, добиван в Канада.

В същото време обаче Bank of America предизвести за риск от "съществено закъснение " на международния стопански напредък и респективно на потреблението на нефт, добавяйки, че тя чака междинните цени на петрола Брент и на американския лек сурово нефт към 70 и към 59 $ за барел през 2019-а година преди тяхно намаляване през 2020-а година към равнища надлежно от 65 и 60 $ за барел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР