Петролните фючърси поскъпнаха за кратко с над 3%, след като

...
Петролните фючърси поскъпнаха за кратко с над 3%, след като
Коментари Харесай

Петролът поскъпва с над 2% след рязък спад на складовите петролни запаси в САЩ


Петролните фючърси нарастнаха за малко с над 3%, откакто Енергийната осведомителна администрация на Съединени американски щати (EIA) регистрира стабилен спад на складовите ресурси на недопечен нефт с цели 12,6 млн. барела до 419,1 млн. барела през седмицата до 25-и ноември.

Запасите от недопечен нефт в центъра за доставка " Кушинг ", Оклахома, пък паднаха с 415 000 барела за последната седмица до 24,3 млн. барела.

В същото време обаче, данните на EIA демонстрират седмично нарастване на складовите ресурси на бензин с 2,8 милиона барела и на петролни дестилати, включващи горивото за отопление и дизел - с 3,5 милиона барела.

Степента на потребление на потенциала на петролните рафинерии пък скочи с 1,3 процентни пункта по отношение на миналата седмица, достигайки 95,2%, което частично изяснява и внезапното понижение на складовите ресурси на недопечен нефт, съобщи БНР.

След първичното внезапно повишаване на суровия нефт с над 3% последва ограничение на част от неговия напредък, като към 18.00 часа българско време януарските фючърси на нефт Брент нарастват с 2,5% малко над равнището от 85 $ за барел, до момента в който аналогичните фючърси на американския лек недопечен нефт WTI - с 2,4% тъкмо над 80 $ за баел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР