Петролът се възстанови от слабия старт на търговията в четвъртък

...
Петролът се възстанови от слабия старт на търговията в четвъртък
Коментари Харесай

Цените на петрола тръгнаха нагоре

Петролът се възвърне от слабия старт на търговията в четвъртък и записа растеж на фона на опасенията за лимитирани ресурси, съобщи Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,85 $, или 1,04%, до 82,90 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,67 $, или 0,83%, до 81,55 $ за барел.

„ При тези цени предлагането ще нарасне, само че това може да отнеме шест месеца, а запасите към този момент са ниски “, разяснява Тони Нунан, управител на риска в Mitsubishi Corp.

„ Имаме доста ниски равнища на ресурси и в случай че зимата е в действителност студена, а ОПЕК продължава да се бави с увеличението на доставките, то цените може да се покачат “, добави той.

Повишението на цените обаче бе лимитирано от страховете за търсенето на фона на възходящия брой на случаите на COVID-19 в Европа. Старият континент още веднъж се трансформира в епицентър на пандемията от ковид, което накара редица държавни управления да обмислят въвеждане на нов локдаун.

Миналата седмица Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) понижи прогнозата си за международно търсене на нефт през четвъртото тримесечие до приблизително 99,49 млн. барела дневно, което е с 330 хиляди барела под прогнозата от октомври, защото високите цени на силата забавиха икономическото възобновяване от пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР