Петролът продължава да поскъпва във вторник след съществения подем на

...
Петролът продължава да поскъпва във вторник след съществения подем на
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва заради напрежението в Близкия изток

Петролът продължава да нараства във вторник след значителния напредък на цената преди този момент на фона на възходящото напрежение в Близкия изток.

Стойността на септемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта се повиши с $0,20, до $63,46 за барел. В хода на търговията в понеделник цената на тези договори се увеличи с $0,79 (1,26%), затваряйки сесията на равнище $63,26 за барел.

Американският пример WTI с доставка септември на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време нараства с 3 цента - до $56,25 за барел. По време на вчерашната сесия цената му се повиши с $0,46 (0,82%), до $56,22 за барел.

Външният министър на Джереми Хънт в понеделник съобщи, че Лондон е подготвен да предприеме твърди ответни дейности във връзка с Иран, в случай че не бъде освободен арестувания английски танкер.

В същото врем държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео през вчерашния ден разгласи за въвеждането на наказания във връзка с китайската компания Zhuhai Zhenrong за нарушаване на санкционния режим, настоящ по отношение на иранския износ на нефт.

Петролният пазар е на ръба, трейдърите деликатно наблюдават за всяко заглавие, отнасящо се до геополитическите спорове и опасности. Опасността от нарушение на доставките се усилват, единствено подозренията за световното търсене на суровината лимитират още по-големия напредък на цените означават анализатори, представени от Bloomberg. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР