Петролът поскъпва към най-високи нива от края на 2014-а година

...
Петролът поскъпва към най-високи нива от края на 2014-а година
Коментари Харесай

Тригодишен връх на цените на американският лек суров петрол след много силен спад на петролните запаси на САЩ

Петролът нараства към най-високи равнища от края на 2014-а година насам след следващ, освен това много стабилен, спад на стоковите ресурси на значимата енергийна суровина в Съединени американски щати.

Късно нощес Американският нефт институт (API) регистрира трагично намаляване на петролните ресурси в Съединени американски щати за седмицата до 5-и януари с 11,2 млн. барела до 416,6 млн. барела.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през февруари нарастват в сряда с 0,78% към 63,67 $, достигайки най-високо равнище от началото на декември 2014-а година.

В същото време фючърсите на петрола брент с доставка през март нарастват с 0,55% към 69,37 $ за барел, доближавайки значимият ценови връх от май 2015-а година към 70 $ за барел.

Подкрепа за продължаващото възходящо придвижване на петролните цени продължава да оказват упованията, че лимитираните добиви от ОПЕК и от други значими производители като Русия, на фона на здравото търсене и ползване предвид на солидния световен стопански напредък, ще оказват помощ за по-скорошно балансиране на пазара на черното злато (за решение на проблем със свръхпредлагането).

Вниманието на вложителите се насочва към предстоящите след към час (от 17:30ч. наше време) публични данни за седмичните петролни ресурси в Съединени американски щати на Енергийната осведомителна администрация (EIA).

Ако те също потвърдят по-голям от предстоящото спад на запасите, това може да задълбочи повишаване на нефт. Трябва обаче да се има поради, че единствено от началото на декември 2017-а година насам петролните фючърси към този момент нарастват с повече от 13%, което е като че ли знак за известно " прегряване " при спекулативната търговия на пазарите на първични материали. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР