Петролът поевтиня в азиатската търговия днес на фона на очакванията,

...
Петролът поевтиня в азиатската търговия днес на фона на очакванията,
Коментари Харесай

Изказвания от УФР за по-високи лихви понижиха цената на петрола


Петролът поевтиня в азиатската търговия през днешния ден на фона на упованията, че по-нататъшното повишение на лихвените проценти в Съединени американски щати, най-големият консуматор на нефт в света, ще забави икономическия напредък и ще ограничи търсенето на гориво, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море с доставка през март се намалиха с 43 цента или 0,5 на 100 до 79,22 $ за барел към 7:22 българско време.

Американският лек недопечен нефт поевтиня с 36 цента или 0,5 на 100, до 74,27 $ за барел.

И двата индикатора се повишиха с 1 на 100 през вчерашния ден, откакто Китай, най-големият вносител на нефт в света и вторият по величина консуматор, отвори границите си през уикенда за първи път от три години.

Вчера в. " Уолстрийт Джърнъл " се базира на двама източници от Управлението за федерален запас, които показаха, че таванът на главните лихвени проценти би трябвало да бъде преместен от диапазона 4,25 до 4,5 на 100 на по високото ходило от 5 до 5,25 на 100, което обаче може в допълнение да окаже напън за отрицателно развиване на американската стопанска система, а от там и на потреблението на нефт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР