Петро е предложил това в писмо, с което отговаря на

...
Петро е предложил това в писмо, с което отговаря на
Коментари Харесай

Колумбийският президент иска да посредничи за заложниците, Нетаняху е против сделка на всяка цена

Петро е предложил това в писмо, с което дава отговор на писмо на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

Колумбийският водач предлага да бъде основана " комисия на мира ".

" С ясната цел да реализираме консенсус (...) считам, че е от първостепенна значимост бързо да напреднем към прекъсването на насилието и да стартираме договаряния за освобождението на всички заложници ", се споделя в писмото на Густаво Петро.

Петро, който е представител на левицата, е неприкрит покровител на палестинската идея, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Предлагам да продължим напред, като създадем комисия на мира, в която да вземат участие разнообразни страни, с цел да подсигуряваме освобождението на заложниците и да реализираме по-голямата цел - слагане на завършек на насилието сред Израел " и палестинците, акцентира Петро в писмото си, с което дава отговор на писмо на Нетаняху.

В писмото на Нетаняху, оповестено от колумбийски медии и доказано от израелското посолство в Колумбия, израелският водач приканва колумбийския президент да направи " всичко допустимо ", с цел да посредничи за освобождението на заложниците.

На собствен ред нощес Бенямин Нетаняху съобщи, че е срещу допустима договорка за ново прекъсване на огъня в Газа и за освобождение на заложниците " непременно ", написа в. " Таймс ъф Израел ", представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Имаме червени линии ", посочи израелският водач, като по този метод удостовери актуалността на предходни свои изявления, че Израел няма да изтегли войските си от линията Газа и няма да освободи " хиляди терористи " от пандизите си, с цел да подсигурява договорка за заложниците.

Според израелския Канал 12 ръководителят на разследващата работа Мосад Давид Барнеа е уведомил в понеделник министрите от военния кабинет за главните положения на допустимо съглашение. То включва освобождението на 35 дами, ранени, заболели и възрастни заложници в границите на първа фаза, при която боевете ще бъдат спрени за пет седмици.

Впоследствие ще има още една седмица прекъсване на огъня, при която договарящите ще се опитат да освободят млади мъже и заложници, които " Хамас " назовава бойци.

По-рано американският в. " Вашингтон пост " заяви, че планът за прекъсване на огъня, който е направен в Париж, планува, че всички цивилни, държани като заложници, ще бъдат освободени по време на шестседмичното прекъсване на огъня.

Според информация на американския ежедневник в подмяна на всеки израелски пленник ще бъдат освобождавани по трима палестински пандизчии от израелски затвори. " Вашингтон пост " отбелязва, че не е ясно кои пандизчии ще бъдат освободени и кой ще дефинира това.

Към сряда вечерта палестинското ислямистко придвижване " Хамас " към момента не е реагирало на плана за съглашението за прекъсване на огъня, оповестява " Таймс ъф Израел ". Очаква се " Хамас " да отговори посредством Катар.

При невижданата си офанзива против Израел на 7 октомври предходната година " Хамас " отвлече към 240 души, които бяха отведени в линията Газа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР