Петото юбилейно издание на Националния фолклорен събор край теснолинейката ще

...
Петото юбилейно издание на Националния фолклорен събор край теснолинейката ще
Коментари Харесай

Обявиха програмата за Събора на теснолинейката

Петото юбилейно издание на Националния фолклорен събор край теснолинейката ще се организира на следващия ден, 12 август, припомниха уредниците от Гражданско съдружие „ За теснолинейката “. Мястото по традиция е най-високата гара на Балканите - Аврамово, а началото е от 11:00 ч. Общо 18 са групите и самостоятелните реализатори, които ще излязат на сцената сред Родопите и Рила, с цел да показват своите национални песни и танци.

Тази година с изключение на представители от Смолянско, Бургаско, Разградско и други краища на страната, на теснолинейния събор ще вземат участие и интернационалните реализатори - хорът на националната музикална консерватория в Израел.

Всички близо 200 реализатори ще пеят, свирят и танцуват на сцената от 11:00 до 17:00 ч., а гост-изпълнителите Денис Махуров и Георги Вардев ще поканят всички на хорото.

Призивът на уредниците е гостите на събора да пътуват и с персоналните си коли, тъй като потенциалът на теснолинейката е стеснен. На събора ще има доста сергии с храна, сувенири и други. На ливадите край гарата може да се поседне - както навън, по този начин и на сянка в гората до гарата. Така че е добре посетителите да са готови с постелки за сядане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР