Петкратната участничка на Олимпийски игри Ивет Лалова-Колио смята, че за

...
Петкратната участничка на Олимпийски игри Ивет Лалова-Колио смята, че за
Коментари Харесай

Ивет Лалова-Колио пред БНТ: Винаги сме имали традиции и успехи при подрастващите, но след това нещо се чупи

Петкратната участничка на Олимпийски игри Ивет Лалова-Колио счита, че за българската лека атлетика е значимо да откри повода за какво доста от сполучливите ни състезатели при подрастващите след това не съумяват да повторят достиженията си и при мъжете и дамите.

В извънреден диалог за Българска национална телевизия българската спринтьорка приказва още и за повишените нормативи за спечелването на квоти за ЛОИ Париж 2024.

" Нормативите сега са безбожно високи. 10.00 секунди на 100 метра са надалеч от българския народен връх. На 200 метра дами 22.65 секунди е резултат, с който може да влезеш на край ", показа 39-годишната състезателка.

Европейската ни шампионка на 100 метра от Хелзинки 2012 пожела триумф и на тримата български спортисти, които ще показват страната ни на международното състезание в Будапеща, което започва по-рано през днешния ден.

" Сигурна съм, че всеки един играч от тях тримата е пристигнал тук с ясната цел какво желае да реализира. Пожелавам им от сърце да надминат това очакване и да се върнат у дома щастливи и удовлетворени. Виждаме и чуваме, че България има доста мощно потомство в леката атлетика, само че това не се случва за първи път при подрастващите. Винаги сме имали обичаи и триумфи, само че по-късно постоянно нещо се чупи. Трябва да разберем какво е то, да го изправим, с цел да имаме още веднъж тези триумфи. За самите състезатели това също ще бъде едно задоволство ", безапелационна е Ивет Лалова-Колио.

Цялото изявление очаквайте в неделя (20 август) от 12:30 часа в предаването " Арена спорт " по Българска национална телевизия 1!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР