Петков е длъжен да постигне резултати, под това заглавие добрата

...
Петков е длъжен да постигне резултати, под това заглавие добрата
Коментари Харесай

Германски медии: Кирил Петков е длъжен да постигне резултати

Петков е задължен да реализира резултати, под това заглавие положителната познавачка на българската политика Барбара Йортел разяснява новото държавно управление в берлинския вестник " Тагесцайтунг ".

" България въпреки всичко се снабди с постоянно държавно управление в границите на календарната година. За да се стигне до него, бяха нужни три парламентарни избора, а и много устойчивост от страна на избирателките и гласоподавателите, които през последните месеци нееднократно и дваж усещаха, че политиците си играят игрички с тях. Но на тези политически игрички в този момент би трябвало да бъде комплициран край под управлението на новия държавен началник Кирил Петков и на неговата четирипартийна коалиция ", написа Барбара Йортел и разяснява, че  " нулевата приемливост " към корупцията на Петков в действителност е директна офанзива против Бойко Борисов.

Сериозни закани пред новото държавно управление

" Дългогодишният дясноконсервативен министър-председател е знак на безсрамния метод, по които се обогатиха неколцина. Петков очевидно има съществени планове, няма причина да мислим противоположното. Та нали той към този момент се ориентира в ситуацията като длъжностен министър на стопанската система и съумя да разкрие няколко корупционни абсурда. Но в листата си със задания Петков има още няколко пункта. В най-бедната страна от Европейски Съюз растящите цени на силата се трансформират в екзистенциална опасност. (…) А на всичкото от горната страна и пандемията. "

Авторката напомня, че имунизирани са едвам 26% от хората и разяснява: " Нежеланието да се ваксинират идва не толкоз от някакви недомислени инатчийски възгледи, а от дълбокото съмнение към страната и нейните институции. Петков и неговият кабинет би трябвало да запретнат ръце и по този проблем. Само дето търпението на хората си има граници ". Тук Барбара Йортел напомня за митингите от 2020 година, които в последна сметка смъкнаха Бойко Борисов от власт и приключва коментара си по този начин: " Ето за какво Петков и неговият екип би трябвало бързо да показват резултати, тъй като другояче може да се повторят събитията от 2020 ".

За новото българско държавно управление осведоми феновете на Втора немска телевизия ZDF и журналистът Волф-Кристиан Улрих. Той също установи, че упованията към новия министър председател са огромни, а българите се тревожат от високата инфлация и цените на силата. И в последна сметка всички желаят да се отърват и от избуяващата корупция.

В репортажа на ZDF се слага още един акцент за България, който е централен за западните медии, само че в самата България остава на втори проект.

Очаквания в чужбина

Ето защо става дума: " Европейски Съюз и Германия също имат високи упования. Първо - за това Петков в действителност да тръгне против корупцията. И второ - поради един различен спор, който предизвиква конвулсии и на Брюксел, и на Берлин: в момента България блокира договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз. В дъното на всичко е един нескончаем спор към всякакви национални чувствителности. България упорства за специфична протекция на българското малцинство в Северна Македония и за това страната да признае, че езикът ѝ е акцент на българския ".

В края на репортажа се споделя: " Очакванията към новия министър-председател са великански. Неговата страна незабавно се нуждае от смяна и рационализация - каквито той дава обещание на хората. Време е за съответни резултати ".

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР