Петко Петков посвещава работата си на биологията. Работата го отвежда

...
Петко Петков посвещава работата си на биологията. Работата го отвежда
Коментари Харесай

Винаги двама: Петко и Кирил Петкови с истории за успеха

Петко Петков посвещава работата си на биологията. Работата го води до джунглата на Амазонка и до пустите територии на Канада. Неговият единствен наследник Кирил Петков потегля по стъпките му и стига надалеч. Преди 13 години приключва Харвард с бизнес компетентност, като се подрежда измежду отличниците в своя випуск.

Днес Кирил се гордее със основаването на центъра за приложни проучвания и нововъведения към Биологическия факултет и Харвардската стратегия в Софийския университет.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди две години той и татко му стават мотори на избавителната интервенция в Хималаите за именития ни планинар Боян Петров, който е възпитаник на Петко и непосредствен другар и на двамата.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Моят живот е бил с най-различни инциденти във всички елементи на света, само че най-емоционалното нещо, което се случи с мен е непосредствен човек да изчезне “, показа Петко Петков в предаването „ Тази неделя “.

„ Това беше по-лесният вид – да потегли за Непал със сина ми и да го търсим, в сравнение с да остана и да очаквам вести “, сподели още той.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Не можахме да го намерим, не тъй като не се опитахме. За мен това беше най-хубавият урок какво значи същинско другарство “, споделя и Кирил Петков.

„ Много уроци научихме, за жалост не можахме да го докараме назад, само че най-малко и двамата се върнахме с чистото възприятие, че всичко допустимо беше направено “, споделя още Кирил.

Снимка: btvnovinite.bg

Като биолог Петко е работил в Канада за изработката на екологични карти тук-там, където човешки крайник не е стъпвал На тези карти биолозите са отбелязвали какви растителни и скотски типове има в местността.

Снимка: btvnovinite.bg

Екипът е закарван с хеликоптер до мястото и след 15 дни, в случай че времето разреши, са идвали да ревизират

„ Срещахме се с мечки гризли, с вълци. Много е забавно, когато животните не знаят за индивида, те идват и с любознание ни гледат “, спомни си биологът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР