Петият служебен кабинет на президента Румен Радев пое управлението на

...
Петият служебен кабинет на президента Румен Радев пое управлението на
Коментари Харесай

Петият служебен кабинет на Радев встъпи в длъжност

Петият длъжностен кабинет на президента Румен Радев пое ръководството на страната. Начело на 101-вото държавно управление на България застана Гълъб Донев, с което той се трансформира в най-дълго управлявалия длъжностен министър-председател. На гала президентът показа дилемите и целите на държавното управление „ Донев 2 ”.
„ Точно преди шест месеца вие поехте отговорност за ръководството на страната в сложен миг. Прогнозите вещаеха мощно отрицателни сюжети за стопанската система и благосъстоянието на хората, блокирани институции, рекордни цени на горивата и галопираща инфлация, липса на газ, на контракти, на слотове, на търгове, интерконектор в насипно положение и подивели цени ”, стартира Радев.
Президентът поздрави кабинета „ Донев 1 ” за това, че е съумял да овладее главните фактори, които генерират инфлацията. „ Нека не се заблуждаваме с постигнатите резултати. Цените на стоките от първа нужда са инертни и не престават да порастват, българите обедняват, живеят мъчно и с паника за бъдещето ”, регистрира той.
Радев акцентира, че съществена задача на държавното управление е подготовката на почтени и транспарантни избори. Тя обаче се усложнявала на фона на измененията в Изборния кодекс. „ Вярвам, че ще извършите всичко, тъй че гласът на българските жители да не бъде килнат ”, съобщи президентът.
Според президента служебните министри са потвърдили, че имат темперамент освен да преодоляват провокациите, само че и да взимат виновни решения за бъдещето. „ Липсата на решения през днешния ден, значи крах и застой в бъдеще ”, предизвести Радев. Той посочи,че невижданата динамичност на световните стопански и политически процеси не значи, че България би трябвало да бъде обречена на безвремие.
„ Очаквам решенията, които взимате, да бъдат на първо място в полза на българските жители, да бъдат рационално, ясно обосновани, да водят към нашето почтено европейско бъдеще и да оферират една добра основа, върху която идващото постоянно държавно управление да стъпи и да продължи с летящ старт ”, добави президентът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР