Петицията за незабавното започване на изграждането на АМ „Струма“ през

...
Петицията за незабавното започване на изграждането на АМ „Струма“ през
Коментари Харесай

Петиция за строежа на АМ Струма през Кресненското дефиле

Петицията за незабавното започване на построяването на Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле провежда Българска асоциация на потърпевши при произшествия дружно с 13 партньорски неправителствени организации.

Инициаторите напомнят, че през последните години този пътен сектор си извоюва печалната популярност на най-кървавото трасе в България.



Неизпълнението на Лот 3.2 от Автомагистрала “Струма” може да докара до неуспех на оперативна стратегия “Транспорт и транспортна инфраструктура” и налагането на финансова глоба от над 1 милиарда лева за България, то най-малко да помислим за личния си живот и този на околните си.

Ето и цялостният текст на петицията:

Скъпи другари,

след многочислени запитвания от пътуващи през Кресненското дефиле, взехме решение да публикуваме Петицията и на британски език.

Припомняме, че публично разискване на отчета за оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/ ще се състои на 11.09.2017 година и Ви приканваме да дадете своя глас.

За последните пет години в Кресненското дефиле на всеки километър са “изникнали” по два надгробни паметника, на всеки километър по осем индивида са се сдобили с тежки увреждания, някои от които до живот. През последните години този пътен сектор си извоюва печалната популярност на най-кървавото трасе в България.

Всеки ден закъснение на строителството на Автомагистрала “Струма” е причина за тежки пътно-транспортни катастрофи, огромен брой починали и ранени.

Ако не ни е грижа, че неизпълнението на Лот 3.2 на Автомагистрала “Струма” може да докара до неуспех на оперативна стратегия “Транспорт и транспортна инфраструктура” и налагането на финансова глоба от над 1 милиарда лева за България, то най-малко да помислим за личния си живот и този на околните си. Да сме наясно, че идващия път, когато се насочваме на отмора и прекосяваме Кресненското дефиле, нямаме никакво право да се оплакваме от едвам пълзящата колона от коли.

Продължителното отсрочване строителството на Автомагистрала “Струма” не е в ничия изгода. През годините бяха създадени разнообразни разновидности за прекосяване през Кресненското дефиле. Сред обсъжданите планове има подобен, който щади природата и в това време покрива условията за сигурност на трасето. Добавя изгоди за хората, живеещи в региона, от една страна запазвайки бизнеса им, а от друга – като освобождава трафика от обитаемата градска част и изнасят придвижването в периферията на града.

Подробно изложение на план за лот 3,2 на Автомагистрала „ Струма “ – източни разновидности може да намерите тук.

В поддръжка на незабавното пускане построяването на Автомагистрала “Струма” в уастъка през Кресненското дефиле, апелирам подпишете петицията!

Организации, подкрепящи самодейността:

Българска асоциация на потърпевши при катастрофи;

Българска браншова асоциация Пътна безопасност;

Камара на строителите;

Българска федерация за автобусен транспорт;

ПК “Екогласност”;

Българска асоциация за селски и екологичен туризъм;

Български ловно-рибарски съюз;

Екологично съдружие „ Марица 2004 “;

Сдружение „ Клъстер Зелен превоз “;

Федерация на потребителите в България;

Сдружение „ Клъстер уелнес БГ “;

Асоциация на ландшафтните архитекти;

Български Форум за транспортна инфраструктура;

Съюз „ Интелигентна България “;
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР