Петиция срещу избора за министър на културата в проектокабинета на

...
Петиция срещу избора за министър на културата в проектокабинета на
Коментари Харесай

Тръгна петиция срещу номинацията на Трифонов за културен министър

Петиция против избора за министър на културата в проектокабинета на Слави Трифонов се популяризира в онлайн пространството от няколко часа.

към този момент са се подписали против избора на водача на „ ИТН “ Станислава Армутлиева да стане културен министър, а броят им се усилва непрестанно, с всяка минала минута.

Създателите на подписката приканват Слави Трифонов и заместникът му в Има Такъв Народ, Тошко Йорданов, да изберат различен претендент за поста на Армутлиева.

„ Ние, културните дейци, актьори и общественици сме изрично срещу тази кандидатура, тъй като се нуждаем от заслужен министър, който има образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази виновна позиция “, разясняват основателите на подписката, актрисата Десислава Миланова, музикантът Християн Георгиев и Диляна Величкова, която е основател на основаната в Берлин художествена изложба Kuker Berlin.

Според тях в областта на културата има наложителни и основни въпроси, а техните решения са невъзможни, в случай че „ постът не е поверен на способен и честен експерт “.

Петицията се популяризира в обществените мрежи, както и посредством уеб страници на цивилен организации.

Вчера Трифонов показа номинираната от него за културен министър Армутлиева като човек с 30-годишен опит в мениджмънта на креативен артикули, авторски и сродни права. Армутлиева е член на УС на Българската асоциация на музикалните продуценти, както и на УС на „ Музикаутор “, организацията за ръководство на правата на създатели и издатели в региона на музиката. Създателите на подписката я дефинират като „ редовно свързвана “ с монопол над аудио наличието в електронните медии в България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР