Петимата осъдени благоевградски полицаи по случая "Чората" излязоха с обръщение

...
Петимата осъдени благоевградски полицаи по случая "Чората" излязоха с обръщение
Коментари Харесай

Полицаите, осъдени за смъртта на Чората, с обръщение към цяла България!

Петимата наказани благоевградски служители на реда по случая "Чората " излязоха с послание към всички българи във връзка присъдите си. Точно преди 8 години те чуват от съда, че са почтени, само че по-късно са приети за отговорни. Ето какво пишат те:

СКЪПИ КОЛЕГИ ОТ Министерство на вътрешните работи,
ПРИЯТЕЛИ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ,
УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ,

Благодарим Ви, от цялото си сърце и душа за Камбаната, която бие пред Храма на Българската страна.

14 години, Ние, Български служители на реда, поносим философски униженията на наказателното гонене против законната полицейска интервенция, в която участвахме на 10.11.2005 година дружно с още 30 сътрудници от Регионална дирекция на вътрешните работи Благоевград. Операция, в която изпълнихме публичния си дълг към Родината, извършена по разпоредени ограничения на Главния прокурор срещу търговията и разпространяването на опиати и половата насилствена употреба на млади български девойки. Защото българския народ е определил търговията с опиати и търговията с човешка плът за закононарушение.

Смъртта на Ангел Димитров “Чората” няма връзка с нашите дейности по време на задържането му. В нито един миг от минутите, в които се организира интервенцията, не сме имали даже и подозрение, че живота му е в заплаха. Употребената от задържащите го мощ е освен позволена, а и изисквана от закона в този случай, поради поставените задания и оказаната опозиция от лицето. Преминахме 4 правосъдни инстанции, при които чухме тежки присъди, с цел да почете съда многократните ни претенции за допускане на самостоятелна съдебно-медицинска експертиза.

Благодарим на Прокурор Начев, който не се преклони пред натиска и не повдигна указваното му от съда обвиняване!

Благодарим на Прокурор Веселин Стоев от ВАП, за това, че отстоя правото ни на обективен и неутрален съд, което не бяхме получили. Благодарим на други Томас Янг от Съединени американски щати, който разкри големите неистини на петорната съдебномедицинска експертиза, водена от проф. Стойчо Раданов, употребявани, с цел да се води това дело против нас - че е имало побой, черепно-мозъчна контузия и руптура на аортата, каквито контузии изрично и несъмнено е ясно сега, че няма.

Благодарим на българските лекари, които резервираха професионалното и човешко достолепие, като опровергаха изрично лъжите на проф Раданов.

Благодарим на Българските магистрати, които не преклониха професионалната си героизъм и не се подчиниха на мракобесието.

На този ден 09.06.2009 година, преди тъкмо 8 години, съдиите от Върховен касационен съд Блага Иванова и Пламен Петков ни признаха за невиновни и ни оправдани по повдигнатите обвинявания - Чухме истината, че при задържането на АД не сме направили съзнателно ликвидиране, като бяхме със същото обвиняване - както и в този момент - че с побой на АД е породена черепно-мозъчна контузия и руптура на аортата.

Днес сме в пандиза, като съдиите от Върховен касационен съд Ружена Керанова, Валя Рушанова и Невена Грозева, незаконосъобразно и незаслужено потвърдиха първоинстанционната присъда на СВОС от 2008 година, издадена само въз основа на експертизата направена от проф Стойчо Раданов и проф Цанка Юрукова.

А по-късно са направени 5 други медицински експертизи - от 17 български лекари, водещи експерти, които отхвърлят изрично първичното поръчково умозаключение и споделят - дейностите на служителите на реда нямат връзка с настъпилата гибел. Не разбираме за какво сме наказани по този позорен метод - Ние не сме направили ликвидиране. И тези съдии признаха откритото по делото, че Не е нанасян побой, че няма черепно-мозъчна контузия, че няма руптура на аортата! Никой от нас, даже и задържащите го, в нито един миг не сме имали мисъл, че има възможност да бъде засегнато лицето по метод рисков за живота му. Невинни сме, а сме наказани като един - служители на реда - умишлени убийци. Ще издържим и ще запазим достолепието и достойнството на български служители на реда. 14 години вървим с Вярата в Българската страна.

Главният прокурор господин Сотир Цацаров поддържа вярата ни. Сега ориста на Правдата в името на Народа се намира в ръцете на 5 български съдии изправени против наркомафията.

Бог да пази България!

о.р. Мирослав Писов о.р. Иво Иванов о.р. Борис Механджийски Янко Граховски Георги Калинков Затвора гр. Бобов дол 08 май 2019 година ", пишат те.

Мирен митинг в поддръжка на петимата наказани благоевградски служители на реда по случая "Чората " ще се организира през днешния ден в София. Организиран е от предприемчив комитет, като се причисли и Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. "Полицаите не са убийци " е мотото на митинга, който ще стартира в 11 часа пред църквата "Света Неделя " - против Съдебната палата.

Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков на 19 април получиха по 7 година затвор и изтърпяват присъда в Бобов дол за гибелта на Ангел ДимитровЧората, умрял при задържане на 10 ноември 2005 година

Петимата внесоха искане до Върховен касационен съд за обновяване на делото. На 31 май това направи и основният прокурор Сотир Цацаров. На 14 юни е съвещанието на Върховен касационен съд, на което ще стане ясно дали ще бъдат почетени настояванията за ново разглеждане на делото.

Преди месец в Благоевград имаше многохиляден митинг в отбрана на петимата служители на реда. Миналата неделя в тяхна отбрана в Кьолн излязоха и българи, живеещи в Германия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР