Петимата обвиняеми от нелегалната фабрика за тютюн в село Каменово

...
Петимата обвиняеми от нелегалната фабрика за тютюн в село Каменово
Коментари Харесай

Петима задържани във нелегална фабрика за тютюн

Петимата обвинени от незаконната фабрика за тютюн в село Каменово остават в ареста след почетено искане на Районната прокуратура в Кубрат.

Петимата обвинени, служащи в незаконната фабрика за произвеждане и разпространяване на тютюн без бандерол, остават в ареста, откакто съдът почете настояването на Районната прокуратура в Кубрат.

Както осведоми пресцентъра на Апелативната прокуратура, на 29 ноември 2018 година в село Каменово полицейски чиновници спрели за инспекция лек автомобил „ Форд Галакси “, ръководен от 30-годишния Емин Ф. В автомобила му били открити 15 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол.

Така се стигнало до разкриването на настояща незаконна фаблика за тютюн, в която работели братята Аюп и Юсеин Х., 36-годишната Джемиле П. и 19-годишният Зекерие М. Районната прокуратура ги привлякла като обвинени за продажба и държане на акцизни артикули без бандерол, като наказването за закононарушението по член 234 от Наказателен кодекс е от 2 до 8 години отнемане от независимост, защото е осъществено от две и повече лица, сговорили се авансово.

Предметът на конфискуваните акцизни артикули е в огромни размери – към 420 кг нарязан тютюн и към 1 звук и 5 кг подготвен тютюн.

При претършуване на дома на Емин Ф. в икономически постройки са открити складирани общо към 420 кг нарязан тютюн, подготвен за реализация, и 1 звук и близо 5 кг балирани тютюневи листа. В партерен етаж на къщата са открити 4 железни вани, оборудвани с газови горелки за топлинна обработка на тютюневи листа, електрическа машина за тънко нарязване и други елинструменти, предопределени за обработка на тютюнева продукция.

Къщата е била с видеонаблюдение, шумоизолирана и с вентилационна система. Работниците в частната тютюнева фабрика са живеели в пространствата, където имало трапезария и основани всички условия да не напущат работното си място. Те били от Южна България. По калкулации на митницата цената на незаконния тютюн възлиза на близо 60 000 лв..

Определенията на Кубратския областен съд, с които са взети ограничения за неотклонение „ Задържане под стража “ на петимата, подлежат на обжалване пред Разградския областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР