Петимата души на борда на изчезналия в неделя подводен апарат

...
Петимата души на борда на изчезналия в неделя подводен апарат
Коментари Харесай

Тайни акустични сензори са дали на американския флот сигнали за аномалия при Титан

Петимата души на борда на изчезналия в неделя подводен уред " Титан " бяха оповестени за мъртви в четвъртък,. Служител на бреговата защита на Съединени американски щати съобщи, че отломките " подхождат на пагубна имплозия на плавателния съд ".

Петимата души на борда на изчезналия в неделя подводен уред " Титан " бяха оповестени за мъртви в четвъртък,. Служител на бреговата защита на Съединени американски щати съобщи, че отломките " подхождат на пагубна имплозия на плавателния съд ".

Още в неделя секретна американска мрежа от акустични датчици е засякла индикации за допустима имплозия наоколо до подводницата по времето, когато връзката с нея е била изгубена. Това обявиха двама високопоставени чиновници на Военноморските сили (ВМС) на Съединени американски щати в четвъртък. Но без други признаци за злополука издирването е траяло, оповестява The New York Times.

Мрежата от подводни датчици е предопределена за следене на противников подводници. Данните от датчиците бяха комбинирани с информация от самолетите за наблюдаване P-8 на Военноморски сили от въздуха и сонарните буйове на повърхността, с цел да се триангулира приблизителното местонахождение на " Титан ", изяснява един от чиновниците. След това анализът на подводните акустични данни и информацията за местоположението на шума са били предадени на контраадмирал Джон Маугър от бреговата защита, който дава отговор за издирването.
Реклама
Тъй като не е имало образни или други безапелационни доказателства за пагубна щета, изяснява един от чиновниците, би било " безконтролно " да се допусна, че петимата пасажери са мъртви, и било подредено търсенето да продължи, макар че вероятностите са изглеждали неприятни. И двамата чиновници на Военноморски сили са говорили при изискване за анонимност.
Подводен отдалечен уред откри парчета от " Титан " на дъното на океана, на към 500 метра от " Титаник " Източник: Reuters
Не стана ясно незабавно до каква степен акустичният разбор на Военноморски сили е бил публикуван измежду екипа за търсене, нито за какво Военноморски сили не са го обявили по-рано. За акустичния разбор на Военноморски сили от секретната сензорна мрежа заяви първо The Wall Street Journal.

Разкритието евентуално ще повдигне спомагателни въпроси по отношение на огромните многонационални старания за търсене и избавяне, траяли няколко дни.

Загиналите на борда са Стоктън Ръш, основен изпълнителен шеф на OceanGate, компанията, която управляваше подводницата, и водач. Четиримата пасажери са английският предприемач и откривател Хамиш Хардинг, британско-пакистанският предприемач Шахзада Дауд и неговият наследник младеж Сюлейман, както и френският морски специалист Пол-Анри Наржоле, който е взел участие в над 35 гмуркания на мястото на останките на " Титаник ".
Реклама Какво се случи - Според адмирал Маугър отдалечено управляем уред е разкрил отломките от " Титан ", в това число опашния конус на подводницата, на към 500 метра от носа на " Титаник " на океанското дъно; - Ръководителите в производството на подводни плавателни съдове години наред са предупреждавали за вероятни " пагубни " проблеми с структурата на батискафа. Те също по този начин са се тормозили, че OceanGate Expeditions не е спазила общоприетите процедури за сертифициране; - От 2021 година насам OceanGate предлага екскурзии до останките на " Титаник " - на цена до 250 хиляди $ на човек - като част от процъфтяващата промишленост на високорисковите пътувания. Компанията е описала пътуването на своя уеб страница като " вълнуващо и неповторимо туристическо прекарване ". Свързани публикации Официално: Спасителите откриха остатъци от подводницата " Титан " 22 юни 2023, 22:00 НАТО предизвести, че Русия може да нападна подводни тръбопроводи и кабели 9 май 2023, 09:17
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР