Петима украински граждани бяха настанени снощи от общинските служители в

...
Петима украински граждани бяха настанени снощи от общинските служители в
Коментари Харесай

Петима украинци са настанени в Кризисния център в Русе

Петима украински жители бяха настанени нощес от общинските чиновници в Кризисния център в Русе, въпреки и институциите да не бяха известени авансово за идването на бежанците.

Както писа през вчерашния ден, от Кризисния център не знаеха, че в града са пристигнали 150 души, бягащи от войната в Украйна.

Петимата настанени са част от огромна група мигранти, която дойде през вчерашния ден към 22:00 часа в Русе.

Почти всички са удостоверили, че минават през града директно. Посрещнати бяха от жители - доброволци и чиновници на отдел „ Социални действия “, а от БЧК бяха обезпечени храна, питиета и памперси. Служители на ОбщинаРусе, извършващи наряди на Дунав мост, също се отзоваха на място за подпомагане на бежанската група.

Припомняме, че от 1 март дежурни екипи на Общината посрещат на границата украински жители и оказват подпомагане за обезпечаването на храна, заслон, превоз и решение на административни въпроси. На място е обезпечена карта на града, телефон с предплатени минути към Украйна, както и компютър с интернет връзка, с цел да могат пътуващите да се свържат с околните си. Раздават се подкрепителни питиета и храна.

Продължава да работи и денонощният дежурен телефон +359 885208890, на който също се дават уточнения в помощ на мигрантите.

ОбщинаРусе благодари на всички доброволци и жители, които подкрепят хората, търсещи леговище у нас. С цел поддържането на централизиран поток от информация през днешния ден ще бъде свикана и работна среща с присъединяване на жители за образуването на обединен Център за поддръжка, където локалната власт и искащите да оказват помощ да обединят сили за още по-голяма успеваемост на дейностите.

Достоверна информация за цялата страна може да се добие и от Единния портал за хора, наранени от войната в Украйна - https://ukraine.gov.bg/bg/. Порталът дава подробна информация на български, британски, украински и съветски език по отношение на опциите за евакуация, краткотрайно настаняване и здравна помощ. Упоменати са още значими контакти, както и всевъзможен различен тип информация, която би била от изгода на мигрантите от Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР