Петима световно признати солисти се събират на сцената на Международния

...
Петима световно признати солисти се събират на сцената на Международния
Коментари Харесай

Пъстървата на Шуберт ще блесне в изпълнение на квинтет от високо ценени солисти

 Петима международно приети солисти се събират на сцената на Международния музикален фестивал " Варненско лято “ на 6 юли, с цел да изпълнят два бисера на романтизма - квинтета " Пъстървата “ на Франц Шуберт и Клавирен квартет №1 на Йоханес Брамс. Тематичната рамка на концерта е обрисувана като " Легенди на класиката “, а програмата сигурно ще насочи мислите на публиката към мечтателните настроения от ХIХ в.

Квинтетът, в чиято музикална тъкан е втъкана като тематика с вариации най-красивата и известна ария на Шуберт - " Пъстървата ", постоянно е прелъщение за меломаните. Клавирната партия ще извърши италианският пианист Бруно Канино - почитан музикант, приветстван по международните подиуми. Той ще си партнира с Такаши Шимицу от Япония - цигулка, Владимир Менделсон от Румъния - виола и Антон Никулеску също от Румъния - виолончело. Още виртуозност в квинтета ще внесе Леон Бош – познатият към този момент на варненската аудитория занаятчия на контрабаса с изразителен белкантов жанр и блестящо театрално наличие. Той остави прелестни мемоари от изявата си със забележителния оркестър на Academy of St Martin in the Fields по време на Европейския музикален фестивал Варна 2015 и в този момент феновете му ще са щастливи да го срещнат още веднъж.

Петимата посетители на фестивала ще дадат своя интерпретация и на шедьовър на Брамс, който наред с огромните си симфонични творби е прочут и с въздействащите си камерни произведения, мощно повлияни от Бетовен и романтиците, и изискващи майсторство на осъществяване и дълбочина при артистичния прочит. Фестивалната аудитория ще чуе Клавирен квартет №1 в сол мажор, в който музикалните критици откриват надхвърлило мащабите на камерното мислене произведение с темброви си и структурни хрумвания, въодушевени от късните струнни квартети на Бетовен и от камерната музика на Шуман.

Началото на концерта е от 19 ч. в Градската художествена изложба на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР