Петима кандидати останаха в края на първата седмица от надпреварата

...
Петима кандидати останаха в края на първата седмица от надпреварата
Коментари Харесай

Блокаж! Петима в жестока схватка за поста на Борис Джонсън

Петима претенденти останаха в края на първата седмица от конкуренцията за водачество на английската консервативна партия и същите петима не престават конкуренцията за овакантения от Борис Джонсън пост на министър-председател на страната, оповестява Скай Нюз.



Кеми Бейднок, Пени Мордънт, Риши Сунак, Лиз Тръс и Том Тугендхет (на снимките) се борят за най-важната държавна служба във Англия, откакто си осигуриха задоволително огромна поддръжка по време на първите два кръга от гласуването в партията на торите.

Сега претендентите ще се изправят един против различен в поредност от телевизионни диспути онлайн, в това число един по Скай Нюз във вторник, преди броят на кандидатите да бъде понижен още веднъж.

Последните двама претенденти ще останат до края на идната седмица и по-късно ще „ водят война “ цяло лято, като членовете на Консервативната партия ще получат шанса да решат кой ще бъде идващият министър председател чак на 5 септември.

Кой може да завоюва?

Риши Сунак и Пени Мордънт резервираха местата си при започване на класацията надлежно на първо и второ място след второто гласоподаване. Външният министър Лиз Тръс остана трета с 64 гласа, спрямо 83 на Мордънт и 101 на Сунак. Кеми Бейднок и Том Тугендхет също са към момента в конкуренцията, заемайки надлежно четвърто и пето място.



Кого предлагат букмейкърите?

Някои депутати на торите настояват, че на финала ще излязат амбициозният и доста авторитетен Сунак и относително незнайната Пени Мордънт, които ще се борят за поста на министър-председател.

Коефициентите за
букмейкърите демонстрират, че тя има над 50% късмет да завоюва вътрешните избори, спрямо 34,7% за Сунак и 19% за Тръс.



Въпреки, че е един от любимците измежду десните депутати, възможностите Кеми Бейднок да стане идващия министър председател са 4 на 100. Що се отнася до Том Тугендхет, той има вяра, че ще завоюва конкуренцията, само че
букмейкърите го виждат като новобранец и му дават единствено 2,6% късмет да наследи Борис Джонсън.

Какво чакат редовите членове на партията?

Докато някогашният финансов министър Риши Сунак има най-голяма поддръжка измежду депутатите на торите, в последна сметка редовите членове на Консервативната партия са тези, които ще изберат идващия си водач и затова министър председател.

Набързо формирана и извършена анкета на YouGov измежду редовите тори откри, че Пени Мордънт е новият любимец за водач, откакто предходният желан избор - Бен Уолъс - отхвърли да се кандидатира.



Министърката на търговията съобщи, че сътрудниците й претенденти се пробват да я спрат да стигне до финалния кръг, тъй като тя е тази, от която най-вече се опасяват, в случай че се стигне до пряк конфликт.

Проучването на YouGov за това кого членовете желаят за министър председател демонстрира, че Мордънт безапелационно оглавява листата с 27 %. Бейднок се подрежда на второ място с 15%, следвана от Риши Сунак и Лиз Тръс с по 13% и Том Тугендхет с 8 на 100.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР