Петима души, сред които най-богатият човек в Чехия, загинаха по

...
Петима души, сред които най-богатият човек в Чехия, загинаха по
Коментари Харесай

Чешкият милиардер Петр Келнер загина в катастрофа с хеликоптер

Петима души, измежду които най-богатият човек в Чехия, починаха по време на ски екскурзия в Аляска, оповестява вестник „ Ню Йорк таймс”. Инцидентът станал в събота, когато хеликоптерът, с който пътувала групата, се разрушил край един от глетчерите в американския щат.

Чешкият милиардер Петр Келнер, чието чисто положение се прави оценка от „ Форбс " на 17,5 милиарда $, е бил на борда на хеликоптера Airbus AS350 B3. Машината се е разрушила покрай глетчера Кник.

На борда е имало общо шестима души. Местни медии оповестяват за един оживял, който обаче е в извънредно тежко положение. Причината за злополуката се обяснява.

Петр Келнер е един от създателите на PPF Group. През 1991 година става ръководител на ръководството и общоприет шеф на капиталовата компания PPF investiční společnost a.s. От януари 1998 година до март 2007 година заема длъжността ръководител на ръководството на компанията PPF a.s. В групата PPF той има мажоритарна част (94,25%) от акциите на холдинговата компания, управлява стратегическото развиване и общите посоки в активността на групата. През октомври 2020 година Европейската комисия позволи на фонда на чешкия милиардер Петр Келнер - PPF, да придобие компанията притежател на bTV - Central European Media Enterprises (CME).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР