Петима души са задържани при акцията в столичния квартал Христо

...
Петима души са задържани при акцията в столичния квартал Христо
Коментари Харесай

Петима са задържани при акцията в София срещу група за лихварство

Петима души са арестувани при акцията в столичния квартал " Христо Ботев ", извършена от прокуратурата и ГДБОП против незаконна група за лихварство. Това стана ясно на брифинг на зам. основния прокурор Иван Гешев и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

От сутринта са претърсени пет адреса и са арестувани всички набелязани от проверяващите лица, членове на групата. Утре следва да се реши по отношение на кои и какъв брой лица ще бъдат повдигнати обвинявания и какви ще бъдат те. Престъпната група е правила активност от 2015 година Част от членовете й имали родствена връзка и били престъпно проявени. Давали се ниски суми с високи лихви, а в случай че те не бъдат върнати, се употребявали силови способи.

Зам. основният прокурор Иван Гешев уточни, че прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са в дълг на българските жители по линията на битовата престъпност.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов разяснява, че има формирано досъдебно произвеждане по отношение на транспортния случай от тази заран, при който омбудсманът Мая Манолова е била пътник в единия автомобил.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР