Петима души са задържани, а спецакцията е реализирана в понеделник

...
Петима души са задържани, а спецакцията е реализирана в понеделник
Коментари Харесай

Акция В Цяла България! Въртяха Черния Си Бизнес, Но Не Предполагаха Кой Ще Почука На Вратата! Снимки От Сега!

Петима души са арестувани, а спецакцията е осъществена в понеделник в областите Стара Загора и Габрово, оповестиха от Специализираната прокуратура.

Шести участник в групата досега се укрива и е разгласен за общодържавно търсене.

Нарколабораторията на групата е била оборудвана в къща в село Долно Сахране, населявана от един от дилърите. Там са открити и конфискувани създадени на място синтетични опиати, част от които в развой на изсушаване, прекурсори, съоръжение, както и към 300 година марихуана.

На мястото са открити и 16 плаки с изображения на долари с номинал 50 и 100 $, 193 листа с отпечатани на тях по 3 неистинен банкноти от по 100 евро, както и подправена банкнота от 500 евро.

Печатницата за пари, която е била в развой на подготовка и стартиране в деяние също от „ лаборанта “ на групата, е била ситуирана в привидно пустеещата някогашна кръчма „ Мустанг “ в Габрово. Там са открити печатна машина „ Хайделберг “, както и машина за офсетов щемпел, железни матрици с изображения на детайли от банкноти долари и евро, бои, хартия, фолио, разнообразни химикали за производството.

Със същата машина „ Хайделберг “ въпросният участник в незаконната група е бил хванат за произвеждане на имитации и през 2010 година, и наказан на 3 година и половина дейно.

При претършуване на къща на различен участник в групата в град Крън са открити пушка вид помпа „ Маверик “ с муниции, униформена полицейска риза със знаци „ Полиция “, алуминиева мелница за марихуана, цялостна със зелена маса, електронни везни и други

Събраните досега доказателства сочат, че групата се е занимавала с произвеждане на синтетични опиати и е подготвяла отпечатването на неистинен доларови и еврови банкноти от началото на 2017 година

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата упрекнати бе наложено прокурорско задържане до 72 часа, а през вчерашния ден Специализираният углавен съд наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР