Петима души са убити, а двама ранени след нападение с

...
Петима души са убити, а двама ранени след нападение с
Коментари Харесай

Няма пострадали българи при атаката с лък в Норвегия, нападателят е задържан

Петима души са убити, а двама ранени след нахлуване с лък стрели в норвежкия град Конгсберг, който се намира на към 70 км от столицата Осло.

Сигналът за офанзивата е получен в полицията малко след шест часа вечерта, локално време. Мъжът е почнал да стреля в супермаркет. След минути регионът е отцепен и е почнала евакуация на чиновници и клиенти на магазина. Според локални медии, с изключение на лък и стрели, мъжът е имал и други оръжия.

Нападателят е арестуван. Предполага се, че е работил самичък. Разследването на случая е в ход, претекстът " тероризъм " не се изключва като вид. След нападението служителите на реда в Норвегия са получили разпореждане да стартират да носят огнестрелните си оръжия - нормално норвежките чиновници на реда не са въоръжени.



Според българското външно министерство при случая няма потърпевши български жители.

" От информацията, с която разполагаме, нападателят е работил самичък. От поредицата събития може да се направи извод, че е допустимо да става дума за тероризъм. Арестуваният мъж не е разпитван, за това към момента е доста рано да каже нещо за претекстовете му ", съобщи началникът на полицията Ойевинд Аас.

" Искам да подчертая, че в случай че офанзивата е обвързвана с тероризъм - към момента не знаем дали има политически претекст, полицията ще организира следствие ", добави норвежкият министър председател Ерна Солберг.



СНИМКИ: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР