Петима българи са арестувани за грабеж на 38 кг. златни

...
Петима българи са арестувани за грабеж на 38 кг. златни
Коментари Харесай

Арестуваха петима българи за грабеж на 38 кг златни кюлчета

Петима българи са задържани за обир на 38 кг. златни кюлчета от дом в Белгия. Двама от тях са арестувани във Варна. В понеделник състав на Варненския областен съд ги остави в ареста. Според известие на прокуратурата 46-годишния М.М. и 55-годишния С.Д. – български жители, са търсени в Кралство Белгия за проведен обир, кражба и незаконно отнемане от независимост на белгийски гражданин.

Двамата мъже били арестувани на 24 юни от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна при профилирана полицейска интервенция. Единият незабавно е бил арестуван на адреса. Вторият мъж опитал да избяга, само че след малко гонене също бил задържан.

Престъплението е осъществено от общо петима българи, трима от които към този момент са били предадени на управляващите в Белгия. Тримата бяха задържани съвсем по едно и също време на разнообразни места - двама на територията на Сливен и Несебър, а една българка - на испанско летище.

Сега е на път да бъдат предадени и тези, които са задържани във Варна. За тях българската прокуратура споделя, че на 11 март 2021 година, от Първоинстанционния съд в гр. Антверпен, Кралство Белгия, била издадена европейска заповед за арест на М.М. и С.Д. Според нея, през октомври 2020 година, двамата нападнали белгийски гражданин пред дома му в град Зандховен. Сломили съпротивата му и незаконно го задържали в дома му, като упражнявали принуждение по отношение на него в продължение на 16 часа. Целта на причинителите била наличието на сейфа на потърпевшия, а точно 38 кг злато и други скъпи движимости. След като ги взели, те напуснали дома му, а малко по-късно и страната в посока Нидерландия. Пострадалият мъж бил признат за лекуване в болница със съществени контузии.

За посочените действия, съгласно законодателството на Кралство Белгия, се планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР