Пети жизненоважен апарат получи Клиниката по детска хирургия в Университетската

...
Пети жизненоважен апарат получи Клиниката по детска хирургия в Университетската
Коментари Харесай

Жизненоважна апаратура получи Детската хирургия в Пловдив

Пети жизненоважен уред получи Клиниката по детска хирургия в Университетската болница " Свети Георги " в Пловдив от благотворителната самодейност „ Българската Коледа ". Дарената инсталация към този момент работи и с нея лекарите избавят детски животи.

Неонаталният респиратор диша след интервенция вместо най-малките пациенти. Така лекарите изясняват какъв брой значима е ролята на новото съоръжение. Само от дни в болничното заведение, апаратът към този момент е употребен при няколко по-тежки случаи даже при новородени.

" Това са деца, които са ние споделяме „ отписани от Бога “, тъй като в случай че ги оставим, те няма по какъв начин да продължат да живеят, няма по какъв начин. Казват, че ние даряваме цялостен един живот в детската хирургия, което е по този начин ", сподели проф. Пенка Стефанова – шеф на Клиника по детска хирургия в УМБАЛ „ Свети Георги “.

В Клиниката по детска хирургия годишно се лекуват над 2500 деца, огромна част с тежки аномалии.

" Първи посрещаме ужаса в човешките очи и първи виждаме насладата и удовлетвореността в очите на щастливите родители, които взимат за повторно към този момент децата си живи и пригодни за живот отсам ", сподели още проф. Пенка Стефанова.

В дарителската самодейност постоянно взе участие и Ренета Кехайова. В момента тя е в отделението с 5-годишната си щерка София:

" Страхотна самодейност, уповавам се от ден на ден хора да се включват с нея. Семейството ни се включва за поредна година, тъй че приканвам всички жители да го направя. Голямото ми дете в кувьоз, тук ѝ избавиха живота, тъй че особено аз съм на мнение, че освен лекарите и грижите, които поставят, а имат и огромна потребност и от инсталация. "

Дареният уред коства близо 53 хиляди лв.. Благодарение на " Българската Коледа ", клиниката получава поддръжка за пети път и чакат още веднъж огромна вълна от съпричастност. Особено в годината, в която самодейността цели да се насочи вниманието върху детската хирургия. За да се подкрепи диагностиката, лекуването и рехабилитацията на дребните пациенти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР