Пети ден в Русия продължава общонационалното гласуване на предложените от

...
Пети ден в Русия продължава общонационалното гласуване на предложените от
Коментари Харесай

Над 75% от руснаците подкрепят конституционните промени, сочи екзит полът


Пети ден в Русия продължава общонационалното гласоподаване на препоръчаните от президента Владимир Путин конституционни промени, оповестява БНР. Вотът би трябвало да завърши на 1 юли. 

Активността досега е над 37%, оповестиха от Централната изборна комисия. 

Общоруският център за проучване на публичното мнение разгласява данни от екзитпол, съгласно които 76% от гласоподавателите поддържат конституционните промени, а 24% са срещу. Форматът на гласуването е необикновен. То продължава една седмица. На територията на цялата страна са открити над 90 000 изборни сектора, които работят ежедневно от 8 до 20ч. За спазването на процедурата наблюдават представители на Руската социална палата. 

Няма задгранични наблюдаващи, нито наблюдаващи от политическите партии. 

Промените в главния закон са 206 на брой и би трябвало дружно да бъдат подкрепени или отхвърлени от жителите. 

В ефира на държавните малките екрани министри, депутати, политолози и известни обществени персони пропагандират в интерес на конституционните ремонти, изтъквайки значимостта им за бъдещето на Русия. 

Промените се отнасят до отбраната на суверенитета и териториалната целокупност на страната, целта на съветската конституция над интернационалното право, отбраната на обичайните фамилни полезности. За първи път в главния закон се загатва Бог. На висшите държавни служители се не разрешава да имат банкови сметки в чужбина. 

Прави усещане, че в ефира на държавните медии въобще не се разисква една от най-важните ремонти, а точно тази, която разрешава на Владимир Путин да се кандидатира за президент и след приключването на сегашния му мандат през 2024 г. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР