Пети ден продължават блокадите на ключови пътни артерии в страната,

...
Пети ден продължават блокадите на ключови пътни артерии в страната,
Коментари Харесай

Пети ден на протести: Блокирани остават ключови пътни артерии в страната

Пети ден не престават блокадите на основни пътни артерии в страната, а повода е в териториалните проекти за обективен преход за Стара Загора, Перник и Кюстендил. 

Остава затворен и Подбалканският път при Гурково. 

Блокада има и в Раднево на пътя за Нова Загора, оповестява.

Международният път Русе - Свиленград край Топлоелектрическа централа " Брикел " в Гълъбово също е затворен тази заран. 

Затворена е и автомагистрала " Тракия " при Стара Загора, както и пътя Стара Загора-Димитровград. 

Блокадата на Автомагистрала " Струма " при Дупница, почнала през вчерашния ден, ще продължи и през днешния ден и до решение на проблемите с Регионалиня обективен преход и осъществяването на 6-те точки, изпратени до парламентарните групи в Народно събрание, оповестиха уредниците. По най-малко 100 протестиращи ще са на аутобана при пътен възел " Бинека ", като придвижването е спряно в двете направления. Полиция и жандармерия охранява блокирания сектор и методите към него. 

Направен е график за периодично повтаряне на протестиращите на по 8 часа - тези, които не са в дежурство и на промяна, са на Автомагистрала " Струма ". Снощи от ТЕЦ-а докараха и елемент, с цел да се обезпечи ток за през нощта. Осигурява се и храна, сандвичи, и вода, за групата на митинга. 

За следващ път министър председателят Николай Денков предложения за диалози протестиращите миньори и енергетици, само че късно нощес промени мястото на срещата. След неуспеха на срещата в Министерския съвет, Денков насочи покана за среща на място в Раднево, само че откакто протестиращите желаеха среща и с народните представители, министър председателят ги предложения в Народното събрание. От ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и Движение за права и свободи потвърдиха присъединяване в срещата, което стана ясно от късно известие на парламентарния пресцентър. Вчера в ефира на БНР ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев заяви, че и бизнесът упорства и даже има планувана среща с премиера и отрасловия министър този следобяд, само че до среднощ информацията не бе доказана от кабинета. 

В неделя бе планувана първата евентуална среща сред Николай Денков и протестиращите, само че те не се отзоваха. Премиерът остави отворена вратата за договаряния.

Изказването му пристигна, откакто миньорите и енергетиците не се отзоваха на поканата му и откакто министърът на енергетиката Румен Радев отиде на терен при протестиращите, само че не съумя да спре митинга посланието:

Вчера протестиращите желаеха съществени промени в териториалните проекти, както и среща с парламентарните групи

Късно нощес срещата бе доказана от два източника – първо от държавния пресцентър, който анонсира преместването й от Раднево в Народното събрание и присъединяване на „ политическите партии, които поддържат държавното управление “, а по-късно и от пресцентъра на Народното събрание, където групите, удостоверили присъединяване в срещата, бяха посочени поименно – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Припомням, че индикативният интерес на 11 компании (както излиза наяве от оповестените в интернет планове на териториални планове) стана мотив за замяна на реплики сред сътрудниците в ръководството. Също по този начин – през вчерашния ден в ефира на БНР Васил Велев изиска разширение на листата с фирмите

Велев анонсира и следобедна среща с Денков и енергийния министър, само че към този момент сходна не е доказана от държавния пресцентър и не е прочут плануван час за нея. В 17 часа се планува съвещание на Министерския съвет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР