Петер Алтмайер, смятан за дясната тъка на германския канцлер Ангела

...
Петер Алтмайер, смятан за дясната тъка на германския канцлер Ангела
Коментари Харесай

Близък до Меркел даде на партиите три седмици да се разберат

Петер Алтмайер, считан за дясната тъка на немския канцлер Ангела Меркел, прикани политическите партии да решат през идващите три
седмици дали могат да образуват устойчиво държавно управление и да извадят Германия от политическата рецесия, съобщи " Ройтерс ".

В понеделник договарянията за сформиране на трипартийна коалиция сред консервативния блок на Меркел, партията на Свободните демократи (FDP) и " Зелените " се провалиха, откакто FDP ненадейно се отдръпна, акцентирайки като причина непреодолими разлики.

По думите на Алтмайер, който е началник на кабинета на Меркел и изпълняващ длъжността финансов министър, е ясно, че консерваторите имат мандат да ръководят и че партиите би трябвало да поддържат апела на президента Франк-Валтер Щайнмайер да поемат отговорност и да образуват държавно управление.

По-късно през днешния ден Щайнмайер ще се срещне с водачите на главните партии, в това число " Зелените " и FDP. " Продължаваме да стоим зад отговорността си да подсигуряваме, че тази страна има устойчиво и надеждно държавно управление ", уточни Алтмайер. /Марица.бг
тагове петер алтмайер меркел
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР