Петел следи какво се случа, след като бивш премиер бе

...
Петел следи какво се случа, след като бивш премиер бе
Коментари Харесай

Арестуваха бивш военен за стрелбата срещу Шиндзо Абе

" Петел " следи какво се случа, откакто някогашен министър председател бе прострелян.

Вече има арестуван за нападението над някогашния министър председател на Япония Шиндзо Абe. По-рано през днешния ден той бе прострелян в тил, а положението му е тежко. Извършителят е 41-годишният гражданин на японския град Нара Тецуя Ямагами, съобщават от полицията.

Стрелецът е служел във военноморските елементи на Силите за самозащита на Япония, заяви " Нихон ТВ ". Според телевизия Ен Ейч Кей пък оръжието, употребявано при офанзивата против някогашния министър председател, е самоделен револвер.

Тецуя Ямагамеи бе арестуван на мястото на престъплението, а 67-годишният Шиндзо Абе бе превозен в болница в положение на кардиореспираторен арест. Той е прострелян в гърба на равнището на гръдния панер. Според информации в международните организации, терминът " кардиореспираторен арест " се употребява в Япония преди лекарите публично да разгласят гибел. До момента обаче няма данни Шиндзо Абе да е умрял.

Японският министър председател Фумио Кишида прекрати предизборната си акция за изборите за горната камара на Народното събрание след случилото се, съобщи ДПА.

Кишида се върна през днешния ден в Токио от северната префектура Ямагата. Правителството му основава спешен щаб по отношение на офанзивата против Абе. Главният секретар на японското държавно управление Хирокадзу Мацуно съобщи пред публицисти, че нито един акт на принуждение не следва да бъде толериран, съобщи организация Киодо.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разяснява офанзивата против някогашния японски министър председател Шиндзо Абе, съобщи Ройтерс.

" Дълбоко сме натъжени и обезпокоени от новината от Япония за опита за ликвидиране на премиера Абе. Не знаем с акуратност какво е положението му, знаем, че е бил прострелян. Мислите и молитвите ни са с него и фамилията му, с народа на Япония. Това е един доста печален миг и чакаме вести от Япония ", сподели Блинкън, който е в Индонезия за среща на външните министри на страните от Г-20, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР