Петчленен състав на Върховния административен съд остави без уважение искането

...
Петчленен състав на Върховния административен съд остави без уважение искането
Коментари Харесай

ВАС остави без уважение искане за преюдициално запитване до СЕС по дело за дяловото разпределение на парното

Петчленен състав на Върховния административен съд остави без почитание настояването за отправяне на преюдициално питане до Съда на Европейския съюз по дело № 1318 от 2019 година, формирано по касационна тъжба на министъра на енергетиката.

Предмет на делото е формулата, призната в т.6.1.1 от Методиката за дялово систематизиране на топлинна сила в здания етажна благосъстоятелност, в редакцията й, призната през 2007 година Това оповестиха от пресцентъра на Върховния административен съд.

Върховен административен съд спря делото за дялово систематизиране на топлинна сила в здания етажна благосъстоятелност

Според висшите магистрати няма нужда от отправяне на преюдициално питане, защото не са налице неясноти по отношение на тълкуването на правото на Европейски Съюз, относими към разногласието по делото.

Касационната инстанция обезсилва и решението по дело 1372 от 2016 година на тричленен състав на Върховния административен съд, което касае формулата за дялово систематизиране на топлоенергия в здания етажна благосъстоятелност.

Причината е, че оспорената наредба не е част от настоящото право, защото е променена с друга следваща норма, уреждаща същите публични връзки. Поради това към датата на привършване на производството липсва предмет на оспорването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР