Петата вълна на COVID-19 продължава да настъпва. За изминалата седмица

...
Петата вълна на COVID-19 продължава да настъпва. За изминалата седмица
Коментари Харесай

ОБЗОР: Регион Пловдив влиза в етап 3 до дни, срещи по оста България-Македония, БАЗ и СЗБ стартират съдебни дела

Петата вълна на COVID-19 продължава да настава. За миналата седмица в Пловдивска област са регистрирани 6945 инфектирани.

Днес региона е на прага на нов антирекорд по инфектирани.

Предвид бързото повишаване на стойностите на инфектирани с COVID-19, чакам до дни Пловдив и район 4, в който региона попада, да влязат в Етап 3. Това заяви по време на брифинг основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Два от петте района у нас влязоха в Етап 3 от новия Коронавирус проект. Това са район 1, в който попадат София-град, София-област, Видин, Монтана, Враца, Перник, Кюстендил и Благоевград, и район 5, който обгръща Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора. Това демонстрира картата на заетостта на интензивните кревати.

В двата кръстера към този момент над 70% от интензивните кревати са заети.

Българският министър председател Кирил Петков и сътрудника му от Северна Македония Димитър Ковачевски подписаха три документа - меморандуми за съдействие сред министерствата на земеделието на двете страни, меморандум за съгласие за развиването на железопътната връзка сред България и Северна Македония, и меморандум сред изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия у нас и организацията за поощряване на промишлеността в Северна Македония.

Президентът Румен Радев също организира среща с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, който е на публично посещаване у нас.

И водачът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България започват серия от правосъдни каузи и административни процедури против дискриминационното отношение към сектора.

Заведенията в столицата се готвят за митинг. Голяма част от членовете на БАЗ и СЗБ отхвърлят да съблюдават новата заповед на Министъра на опазването на здравето, която ги задължава от 27 февруари да затварят в 22 часа. Те упорстват заповедтта в тази част да отпадне, защото личният състав на заведенията има зелен документ.

Кошмарна нощ претърпя тима ба Марица, който беше блокиран в Турция поради изобилните снеговалежи. Лошото време и снежната стихия затвори пътищата и летищата, а маричани останаха блокирани в клубния си рейс съвсем 24 часа.

Две произшествия по българските автомагистрали станаха през днешния ден, а в Пловдив кола избухда в пламъци до някогашната Мебелна къща.

Автомобили всекидневно барикадират гараж в Гагарин, само че нарушаванията видно от фотосите не са единствено това.

Двама нови заместител регионални шефове на Пловдив област са назначени със заповеди на министър-председателя Кирил Петков. Това са Николай Валериев Василев и Лъчезар Иванов Бакърджиев.

Община Пловдив ще отдели 2 408 800 лева за културни събития и празнувания, в случай че Общинският съвет утвърди Културния календар на града за 2022 година Това ще се случи на идната сесия.

Камарата на архитектите в България /КАБ/ и Съюзът на архитектите в България /САБ/ наистояват кметът на Пловдив Здравко Димитров да приключи процедурата за социална поръчка " Инженеринг – планиране, авторски контрол и осъществяване на СМР за обект: Нова образователна постройка за потребностите на ОУ " Княз Александър I ". Според КАБ, са позволени редица нередности, някои от които са неприемливи.

Немска компания за произвеждане на електронни съставни елементи има интерес към инвестиция в Пловдив. Главната сфера, в която оперира компанията, е произвеждане на електронни съставни елементи за полупроводниковата и аутомотив промишленостите, посредством цялостен курс от щамповане, шприцване, сглобяване и тестване.

50-годишен мъж умъртви собствен другар в Първомай след пиянска кавга. Тежкото закононарушение е станало в първите часове на деня, в Първомай. Убиецът и жертвата са били другари и дружно с компания седнали да се почерпят. След няколко напитки двамата се скарали, а спорът ескалирал.

Пет години откакто беше упрекнат в опит за преднамерено ликвидиране, Михайл Делиславов се изправи пред Темида, с цел да дава отговор за дейностите си.

Апелативен съд – Пловдив остави без почитание молбата на ученика Никола Михайлов от Стара Загора за смяна на мярката му за неотклонение.

Единият от арестуваните за грабежа на казино " Палм Бет " в ЖР " Тракия " е бил чиновник в игралната зала. 23-годишният Злати Златев е работел като крупие, само че явно е решил, че има метод да забогатее по-бързо.

Пловдивският общински подслон за безстопанствени животни „ Приятели завинаги” е с напълно напълнен потенциал. За обстановката в приюта пред TrafficNews описа зооинжинер Георги Божев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР