Петата мултифасетна конференция върху детското развитие започва днес в Медицински

...
Петата мултифасетна конференция върху детското развитие започва днес в Медицински
Коментари Харесай

МУ – Пловдив за пореден път домакин на конференция „Мултифа...

Петата мултифасетна конференция върху детското развиване стартира през днешния ден в Медицински университет – Пловдив. В продължение на два дни експерти по детско здраве ще споделят познания и опит по две съществени тематики – Ранна диагноза на нарушаванията в нервно-психическото развиване и Лечими нарушавания на нервно-психическото развиване. Двете настоящи посоки отразяват напредъка в генната терапия на редица заболявания с нарушавания в нервно-психическото развиване (НПР) на децата, както и в организацията и методологията на контрола.

Програмата планува присъединяване на над 30 лектори от пет университета в България и два от чужбина – всички те са експерти по детско здраве с потвърден опит и известност. Очаква се в онлайн събитието да се включат над 180 участници.

За първи път програмата планува сесия с къси презентации – до 5 минути, по време на която заведения, извършващи диагностика и намеса при нарушаване на НПР, ще показват своята активност.

Мултифасетните конференции се организират на всеки две години към този момент цяло десетилетие. Те имат за цел да основат общественост от всички експерти, ангажирани с лекуването на деца с нарушавания в развиването – педиатри, невролози, психолози, психиатри, педагози, обществени служащи, админи и други Темите на всяко едно събитие се дефинират според от динамичността на настоящите провокации и засягат физиологията и нарушаванията в нервно-психическото развиване и методите на проучване, диагностика и лекуване при разстройство от аутистичния набор и други нарушавания, сложна оценка на връзките сред хранене и развиване и други

Грижата за детското здраве в теоретичен и публичен аспект постоянно е била съществена цел на Катедрата по педиатрия и здравна генетика при МУ - Пловдив, която празнува 75-годишен празник тази година.

Центърът по детско развиване към Научния институт на МУ-Пловдив е учреден при Катедрата по педиатрия и здравна генетика и е главният уредник на всички мултифасетни конференции. Настоящето събитие, както и всички предходни, се реализират благодарение на МУ-Пловдив и са под егидата на Българската педиатрична асоциация.

Поради епидемиологичната конюнктура в страната тазгодишната конференция ще се организира в електронна среда и присъединяване е изцяло гратис. Желаещите могат да се включат в събитието след регистрация на следния

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР